Dynamite Cookie


Nu har jag hittat en häst till salu som jag har förälskat mig i. Hon heter Dynamite Cookie och är 6år gammal. På filmen är hon 4 år och hoppar 120cm. Vad tycker ni?

Ska åka och titta på henne på lördag ((längtar)), skulle ha åkt idag men de gick inte för Emma.

Midsommar bilder

Igår fotade mamma mig och Cikko ute i hagen bilderna blev rätt bra.
Men Cikko var lite trött pga värmen.
(Bilderna är inte redigerade)







Några bilder utav 100!!!

Kommentera!

Sugar är vit igen och luktar tvål...





Sugar är vit svart igen och luktar tvål istället för att vara gul brun och lukta pyton (överdriver lite). Eftersom det är midsommar imån så tänkte jag att Sugar borde få en ricktig dusch så att han är ricktigt ren imån när vi åker till Lerkil och firar midsommar. 
I morse så passade jag på att sova länge jag har till och med läst ut min bok "svart ängel", jag känner mig som en nörd, boken kom ut nu ca den tionde juni och den är på ca 400 sidor><. men den var väldigt bra och jag längtar tills nästa kommer ut.

C i k k o  har  börjat springa omkring i hagen och verkar inte alls som om han har ont :? 
Men det spelar ingen roll han hade ont så han får stå i alla fall en vecka.

Nu kommer mamma snart hem och jag ska ta och plocka lite blommor och göra en midsommar krans till imån.

Ja igen...

Idag har jag jobbat på pepparroten igen. Tråkigt!! men pengar vill man ju ha.

Tänkte precis säga att jag ska gå ut och rida men så kom jag på att Cikko är ju halt :( Jag VILL HOPPTRÄNA!!! Saknar det redan. Jag skulle inte ha sålt Lorden så fort, då hade jag ju i alla fall haft han att rida.

Någon som behöver medryttare/fodervärd över sommaren? Eller en hopp/fälttävlans häst till salu?

Jobb och skador... fy f**n

Idag har jag jobbat på pepparroten nästan hela dagen så jag är så trött... igen ><

Nu är iaf Cikko ny skodd och imorgon blir det hoppträning tror jag iaf... för ibland stödjer inte Cikko på sitt högra framben men han haltar inte!? Jag är förvirrad men om han haltar eller inte blir bättre får vi la åka till kliniken med honom för haltutredning -_- Bara det inte är något allvarligt nu jag är trött på skador.


Trött

Nu är jag trött och tänkte gå in och lägga mig tidigt. Jag har hållt på i sommarhagarna hela dagen idag så jag är helt slut. Imån tänkte jag rida lite dressyr på Cikko och kolla så att programet sitter, i och för sig så kan vi ju till och med Lb men träning skadar ju aldrig.

Godnatt alla!

Gud var rädd jag blev...


Igår när jag red Cikko  tillsammans med Evelina och Alladin så började Cikko att halta jätte illa. Han vägrade att stödja på benet.  När jag tog ut honom i hagen i morse så haltade han ingenting, så jag gick upp till ridhuset med honom och nu hade han inte ont alls. Jag blev jätte glad såklart men samtidigt väldigt förvånad. Men det kanske bara var en sten som hade lagt sig i såret efter strålrötan... jaja Cikko får iaf vila imon så rider vi igen på måndag och kollar om det fortfarande är bra, är det de så kan vi ju ha hoppträning på onsdag ändå ^^.

När jag hade ridit klart Cikko (jag red bara i typ 20min) så hjälpte även Evelina att ta fram ett hinnder så att hon skulle få hoppa lite.

Nu har hon och Alladin åkt hem, och jag är JÄTTE trött, somnade inte fören kl 02,00 i natt >_<

Blablabla...

Det blev ingen hoppträning för Ammie igår men vi va fyra st som hoppade lite ändå och jag tyckte det gick rätt så bra.

Siktar nu på en träningsfälttävlan på Styringe den 3/7. Längtar!!!

***Liseberg***


Va på Liseberg med Evelina idag!


Evve tvinga till och med upp mig i spinnrock gud jag hatar denna! XO

Vi åkte nästan allt. Vi åkte kolorado och jag plev JÄTTE blött dom två första gångerna och evve fick knappt en droppe på sig. Så innan vi åkte hem så åkte vi den en gång till men denna gången tog jag på mig en poncho så att jag inte skulle bli blöt och nu blev evve blött så jag fick igen haha XD

Sen köppte vi två JÄTTE JÄTTE stora glassar. Jag fick slänga hälften ^^ jag blev så mätt.

Tack för en underbar dag  idag Evelina =)
Vi får göra det igen snart!

Video inlägg

Har nu ridit ut på Cikko barbacka det gick jätte bra.



Imån ska jag till Liseberg med Evelina, så då blir det nog inget inlägg på bloggen då jag passar Yuris tre hästar tills han kommer hem på torsdag så jag måste skynda mig att mocka fyra boxar tidigt imorgon innan jag åker.

Övning

Idag hade jag tänkt att jag skulle hopp/markarbeta Cikko på låga hinnder och här är övningen som jag har tagit ifrån showjumper.blogg.se

Övning 1
Ställ tre hinder på medellinjen med åtta meter mellan varje hinder. Använd tre bommar per hinder och börja med att lägga bommarna på marken som travbommar. För stora hästar passar det med drygt en meter emellan. Trava i serpentiner över bommarna och var noggrann med vägarna.
– Om hästen ramlar inåt i svängarna kan du göra en volt i varje båge.
När serpentinerna fungerar bra i trav kan du lägga upp ca 50 cm höga hinder. Rid sedan serpentin­erna i galopp och försök få hästen att landa i rätt galopp efter varje hinder.
– För att få hästen att landa i rätt galopp är det viktigt att du drar tillbaka den blivande ytter­axeln. Du kan även ge hästen den nya galopphjälpen över hindret.
Om hästen inte landar i rätt galopp så byt galopp genom galoppombyte eller genom att sakta av till trav beroende på vad hästen är i sin utbildning. Var väldigt noga med vägarna och rid rakt fram efter hindret så att du får så lång väg som möjligt till hindret efter. Om du slarvar med vägarna så får du ännu mindre tid på dig att rida mot hindren. Även här kan du lägga in en volt i varje båge om det behövs.

Övning 2
Känns galoppserpentinerna bra är det dags att gå vidare till nästa övning som är omhoppnings­svängar. Behåll hindren på samma låga höjd och rid en så rak väg mellan hindren som möjligt. Målet är att få tre galoppsprång mellan varje hinder.
– Om du har fått din häst mellan hjälperna i dom tidigare övningarna ska det gå bra att korta av vägen mycket och hoppa lite snett över hindren. Hästarna brukar kännas väldigt fina när du kommer till den här delen. Dom är kvar på bakbenen och är väldigt lyhörda för ryttarens hjälper.

Övning 3
Vill du sedan hoppa lite högre kan du höja upp hindren och hoppa lite snett på längre vägar. Prova att hoppa vartannat hinder i båge – först det första hindret för att sedan galoppera ner till det sista innan du vänder tillbaka på hindret i mitten. Lägg upp galoppen lite och låt hästen galoppera framåt utan att bli lång.
– Det här är en övning som fungerar på alla nivåer där du kan välja hur många delar av övningen du vill göra varje gång. Dom första delarna av övningen är viktiga för att klara av dom senare riktigt bra, så fuska inte med förarbetet.


stallhubo.se

Horse Quote


God forbid that I should go to any Heaven in which there are no horses.

R.B. Cunninghame Graham
Letter to Theodore Roosevelt, 1917.

Cikko sörjer :´(

Va precis och tog in Cikko och han är helt hysterisk. kan bero på att det blåser så men han står hela tiden och kollar in i Lordens tomma box...
Tycker så synd om honom, känner mig så hjälplös då det inte finns mer för mig att göra än att ge honom mat och pussa på honom. Har någon nått tipps på vad jag kan göra????

Hoppas iaf att Ärtan (min grannes nordsvensk) kan komma och göra Cikko sällskap imån.

HOPPAS

Lorden är såld

Nu är älskade Lord of Darkness såld. Hån åkte kl 12 idag till sitt nya hem i västervik. Jag vet att han kommer att få det jätte bra men jag grät ändå i timmar :´´(  Kommer sakna honnom sjukt mycket!

Lorden du var min första häst, du har hjälpt mig
i svåra tider bara genom att finnas där att pussa på.
Du kommer alltid att ha en STOR platts i mitt hjärta.
Jag kommer ALDRIG att glömma dig.
MIN LORD OF DARKNESS <33333

Älsklingen <333


Tröttis <3

Med och tävlar om...


SOMMARLOV

Nu är det ÄNTLIGEN sommarlov. Skolavslutningen i ös regnet i onsdags kväll gick bra men det är himmla skönt att det är över nu. Igår var det avslutnigsluch med lärarna då fick vi oxå våra betyg VG i allt uton SO  osm jag fick G i (inte så förvånande då jag suger i SO) men jag är väldigt nöjd ändå ^^. Sen var det då bal igår kväll i Toffta i Varberg bilder kommer från kvällen och mina olika klänningar för avslutningen luchen och balen.

Nu är det sommarlov fram till v 33 då jag börjar på Plönninge jag längtar så mycket nu.
Ska jobba på pepparroten i sommar för att känna ihop lite penngar.

Fotade älsklingarna

Igår red jag båda mina älsklingar. Först red jag ut på Lorden en lång tur och när jag kom hem så fotade vi honom lite alla korten blev jätte bra han är en ricktig fotomodell. Sedan red jag Cikko upp till ridhuset där vi red lite dressyr i ca 20 min sedan gick vi ut och travade på stora asfaltsvägen ända upp till grustaget och en skogs tur hem. Jag fotade även Cikko lite, men han vägrade stå stilla så det blev nästan inga bra kort på honom av ca 100 st.


Fotomodellen Lord of Darkness <3333


Bråkiga Cikko XD

Där var det något som fick honom att stå stilla i 2 sekunder eller så XP

Haha <33333

Dålig på att uppdatera!


Fina (smuttsiga) Lorden
Jag känner att jag har varit väldigt dålig på att uppdatera den senaste tiden. Men det är ju så J*vla fint väder ute så jag har ingen lusst att sitta framför datan hela dagarna.

Men igår hoppade jag iaf Cikko men det var lite segt då det var jätte varmt. Idag vaknade jag halv åtta och var pigg :S ???? så jag har flyttat stängsel mockat och lite så. Nu tänkte jag gå ut och rida ut på Lorden.

Det kommer en och tittar på Lorden den 12/6 och dom har med sig transport, så om dom gillar honom så köper dom honom direkt. Det ända negativa är att hon som kommer bor typ på andra sidan Sverige lite nedanför Stockholm :S och det betyder att jag inte kommer kunna hälsa på honom så ofta :´( Men han får det nog bra där.

Stranden idag


Va vid stranden idag på idrotten med klassen några badade årets första men jag hade inte me mig bikini så det blev inget för mig. Så kallt var det facktiskt inte i vattnet och i solen så dog man nästan. Spela lite vollyboll, fotboll och självklart solade vi lite också. Michan till höger i bilden.

Ingen ridning idag för jag känner mig inte helt bra + att det är så varmt.

Puzzle

Har roat mig med att sitta och titta på lite häst annonser och jag har bara fastnat för denna hästen som heter Puzzle. Han är så fin och har bra spänst i hoppen och självklart en underbar skäck färg ^^ 


Underbar é hon!!!

16 år

Jag fyllde ju år i söndags och jag fick 500 kr, båda ridbyxorna som jag ville ha och jackan alla från Mountain Horse (titta längre ned på bloggen för bilder och beskrivning) jag fick även en laptop av pappa fast jag har inte fått den änn eftersom jag får vara med och välja vilken jag vill ha.

Clearrounden i söndags gick jätte bra. Felfri båda rundorna hoppade 70/70. Det blev tyveer inga bilder men om jag hittar data sladden så ska jag ladda upp filmerna.

Bloggar mer ikväll och då ska jag lägga upp bilder på vad jag köppt i KBA igår och när det nu var förra veckan.


RSS 2.0