Hejhej

Så nu har det gått en vecka sen senast. Mycket har hunnit hända. Nu har jag svenska lektion och har nyss redovisat mitt fackliteratur arbete.
Förra onsdagen dressyrtränade jag för Maud Delling. Det gick as bra. Så idag är det dags igen.
I fredags red en kompis som är jätte ducktig i dressyre Griffe. Det gick jätte bra men hon fick kämpa en del för att han skulle gå fram ordenkligt. Sedan stod han lördag och söndag då jag var hemma. I måndags och igår red jag Griffe i ridhuset då det öss regnade ute. Han var fin framåt men väldigt hård i munnen. Jag gjorde mycket öppna, sluta och skänkelvikningar. Han släppte lite men inte helt så det får vi ta idag när jag tränar för Maud.
Bild från första veckan :D

Varför är det alltid så svårt att komma på rubrik?

Helgen på plönninge har varit bäst. Umgåtts med underbara vänner <3 dock har plugget blivit lite lidande XP
En av många roliga kommentarer från helgen "pang pang, ohh shit han dog" haha! Vi tittade nämligen på Flickan som lekte med elden och luftslottet som sprängdes. Jag fick också bjuda på glass då jag lyckats trilla av Griffen när vi red ut^-^
Griffe har gått ricktigt bra det senaste dock har han varit lite seg igår och idag, beror nog på värmen + nytt stall, ny ryttare + att han gått ganska hårt i flera dagar nu. Så imorgon tänkte jag rida ut en sväng på honom, så att han får ta ett lite lungnare :)
Nej nu väntar plugget.

Godis testet

Griffe få välja dom godisarna han tycker bäst om.
KRAFFT morot, Sjöbogårdens äpple eller Eggersmann äpple

och det blev...


Griffe somnar

Här får ni se Griffe när han somnar när man gör i ordning honom. ^^ Så söt!

300:de inlägget!

Idag red jag ut på Griffisen med Julia och Mighty. Två riktigt fega gamlingar var de. I början när vi skull trava lite så var jag och Griffe först men handbromsen låg typ i. Jag fipplade iallafall med något och just då tvärvänder Griffe! Så jag sa byebye och rakt ner i sanden xP Sedan hade vi ganska så svår att ta oss förbi några kor. Mighty dansade runt och höll på och Griffe vägrade att gå först. Aja vi lyckades på något underligt vis ta oss hem utan några fler avtrillningar.
Måste bara berätta att när vi galopperade i skogen så helt plöttsligt släppte ALLA spärrar och Griffen blev så lätt i munnen och bara "krökte" nacken, satte under sig och sköt ifrån så-åt-a-helv*tte  så jäkla fin galopp har jag aldrig varit med om :O ^^

"Träna en stjärna"

Ja nu är skolan fullt igång och läxor har vi redan fått. Just nu sitter jag och ska försöka skriva en novel med titeln "Träna en stjärna". Har inte kommit så långt men måste börja nu då lektionen snart är slut.
Griffe nu då! Jo han har skött sig jätte bra. Han har fått en hagkompis som heter Mighty. Två gammlingar tillsammans. Griffe är mycket piggare och nyfiken. Dock har han varit lite spänd i ridningen de två första dagarna. han liksom aldrig riktigt släppte i höger tygeln och gick aldrig i en ärlig form. Men igår fick jag honom ändå att släppa och gå riktigt fint.
Dressyr sadeln är försenad så jag får rida i hopp sadeln tills på fredag, då den förhoppningsvis kommer. Därför tänkte jag rida ut honom idag om det bara slutar regna...
Nej nu är det lunch. Blev inte så mycket gjort ändå x)

Rubrik

Lite random bilder jag tog med mobilen när jag var hos mina syslingar i Rävlanda i lördags!

Före, Efter!

Jag har glömt att visa min nya hårfärg så här får ny före och efter. De fick bleka det två gånger för att det mörka skulle ge sig. Har ju varit mörkhårig i flera år nu.
Här ser ni också min nya frisyr. Inte så anorlunda men jag har skaffat mig en liten liten lugg!

FÖRE:
EFTER:

Back to Plönninge ground!

Så nu är man då tillbacka på Plönninge mark. Griffe står i boxen på präst och jag sitter i nybäddad säng efter att ha tagit en lååång varm dusch ;)
Vi anlädde vid halv fem tiden och då fick Griffen gå ut i nya hagen i ca två timmar medans jag bäddade hans box och packade upp både i stallet och på rummet. Sedan tog jag in och rycktade honom och promenrade honom i 30 min.
Nu slappar jag bara. Skall kanske käka med Julia senare men jag skall nog sova tidigt idag för jag känner mig inte helt 100.
//Emma

Heej!

Tidsinställt!
Idag är jag iväg hos några släktingar till familjen i Rävlanda men först så svängde vi förbi Svensk ridsport. Vad det blev får ni se senare men jag hade tänkt mig ett marin blått dressyr schabrak till Griffen och blåa Kingsland stövelstrumpor och kanske något annat impulsköp ^^
//Emma

Tekniken gillar inte mig!

Jag försöker lägga upp en ny header men den syns inte! Någon annan som ser den? När jag klickar på förhandsgranska så fungerar det men inte sen. :/
Tekniken gillar inte mig - Jag gillar inte tekniken!

Sökes!

Kingsland tröjor i alla olika modeller sökes i storlek L! Skall vara i fint skick.
Kommentera eller maila till [email protected]

Shopping

I Måndags var jag på svensk ridsport i Kungsbacka och lånade hem lite dressyrsadlar till Griffe. Jag lånade hem en Crown Jessica en Kieffer Wien och en Tekna. Teknan låg jätte bra och den var förvånandsvärt skön för att vara en syntet sadel. Så en sådan blir det. Jag skall bara ha en halv tumm större i sittsen. Alltså 17,5". Och i bomvidd skall den vara 32.
Den skulle kommit idag men den blev försenad så den kommer på måndag. ändå problemet då är att jag redan åkt ner till skolan -.- men mamma kör ner den på tisdag. Hon är ju ändå ledig.

På svensk ridsport köpte jag också Kingsland tröjan med rosa armlappar som jag dregglat över länge, och de omtalade magic brush. Var bara tvungen att ha dem då Ammie har dem till Griffe och han älskar dem. De är värkligen supperbra! Så billiga också jag menar 135 kr är ju ingenting!
//Emma

Goda och dåliga nyheter

Jag kan med denna omstart på bloggen inleda med att berätta vad ni har missat!

Minna då, hon har behandlats två gånger för sin hovledsinflammation i båda fram och knäledsinflammation i vänster bak. Men vi såg ingen förbätring och man ser värkligen på henne att hon har ont. Så nu på sista återbesöket den 1 augusti så dömde veterinären ut henne. så nu väntar vi bara på godkännande från försäkringsbolaget att få ta bort henne :´(
Men Eftersom Minna har stått hela sommaren så har jag haft turen att få rida Ammies dressyrhäst Griffier. En gammal valack på 23 år som tävlat tom S:t George. Nu när jag ridit honom i sommar så har jag fått erbjudandet att få honom på foder tills att jag hittat en ny häst. Och jag sa självklart ja! :D
G r i f f i e r ~ G r i f f e ~ G r i f f e l u r ~ B i f f e n ~ G r i f f i b u s

Tillbaka för att stanna!

Hej hej nu är jag tillbaka och uppdateringen skall bli 1000 gånger bättre än någonsin tidigare! Men ni får gärna kommenters med vad ni vill läsa, mycket roligare att blogga om man får lite respons. :D

RSS 2.0