Prov prov och bilder!

Inte så mycket uppdateringar denna vecklan pga FÖR många prov! Ska gå och göra två nu i idrott och hästkunskap. Idrotten har två delar och hästkunskapen har tre. Dvs ett G ett VG och ett MVG prov. -.-

Tävlingen i måndags på Styringe gick skit, jag behöver inte utvekla det mer! Jag har nog gått lite för fort fram med henne. Ska hoppa 80/90 cm på clear round på skolan nästa tisdag och det går hon ju nästan över så det borde gå bra. Det är ju Johan Lundin träning ikväll så nu taggar vi!!!



Bilder från framhoppningen på Styringe. Teknik har hon när hon vill/orkar iallafall     -.-

Mycket att göra!

Idag blir det till att packa, plugga och göra iordning Minna inför tävlingen imon.

Allt skall packas både mina och Minnas ALLA grejer. Plugga är en MÅSTE då jag inte varit så flitig denna veckan och fyra prov väntar nästa vecka. Sedan skall ju förstås ALLA grejer puttsas inför imorgon och Minna skall duchas och friseras.

MYCKET ATT GÖRA!

Hjälp?

Nu känner jag mig lite lost. Någon som vet om man får starta avd B fasten man inte har unghäst? Eller är det bara unghäst? Jag har aldrig hoppat avd B förut så jag har ingen aning. Har bara hoppat avd A.

Någon som vet?


Bloggtävling



För att delta i tävlingen:

  • Följ mig via bloglovin. bloglovin
  • Lägg upp bilden ovan på din blogg bilddagbok etc. och länka till min blogg
  • Skriv en kommentar med "jag är med" och länk till där du la upp bilden
  • Skicka din sommrigaste djur bild till [email protected]

Lycka till!


22/4 - 2011

Idag fick Minna vila. Vi har haft gäster här hela dagen så det har inte blivit så mycket gjort. Men det var trevligt. Var i stallet och mockade, fixade mat och borstade henne vid fem tiden. Imorgon ska jag självklart rida minna men jag måste också plugga en massa då vi har fyra prov nästa vecka -.- Inte kul!

Just det ja jag har glömt att berätta om dressyrträningen för Charlotte igår. Det gick sjukt bra! Minna var jätte fin :D Mjuk och aahh jag kan inte förklara! Jätte fin!


Bilden är inte från idag, den är från när jag provade att rida med Ronjas dressyrsadel och Emma.S bett

Hoppträning tisdag 19/4-11

I sisdags var det hoppträning för Ammie!
Vi hoppade räcke - två galoppsprång till räcke - böjt spår till räcke - lång distans till oxer

Efter räcke nr 2 fick man inte glömma att landa i vänster galopp och efter räcke nr 3 i höger. Oxern var mot väggen så vi fick tänka på att hästarna brommsade upp lite och ville dra sig till vänster på hindret, men det gjorde inte Minna hon riktigt sög tag i hindrena och letade hinnder att hoppa :) Hon hoppade med rundad rygg och var jättefin. Ibland när avståndet var lite långt då hon tidigare skulle ha stannat eller tagit ett halvt galoppsprång till så hoppade hon stort istället och det ser jag som ett stort framsteg. Hon var fint mellan hand och skänkel och jag kunde sitta ner och jobba henne mellan hindrena. Jag var med med hand över hindrena utan att glappa eller dra henne i munnen.
Jätte nöjd med hella ridpasset då hon inte bara var fin när vi hoppade utan också i uppvärmning och när jag travade av.

Vi hoppade hela banan på 90cm - 1m.

<333


Jag tävlar om...


http://ponnyochryttare.blogg.se/2011/april/tavling-2.html?_tmp=3f836cfb921497ffb429177daf02b6b14d2c0f65

Skänker en tanke...

Death is not the end.
Death can never be the end.
Death is the road.
Life is the traveller.
The Soul is the Guide.

R.I.P


Kommentar


Tack! Jo filen har fungerat jätte bra, tidigare så har hon varit rörig i magen om man säger så, men nu efter tre dagars fil kur så är hon bra. Jag har inte provat jästen än då jag ville göra en sak i taget, så jag skall börja med det imorgon. Det är lika bra att köra jäst också även fast filen har fungerat, man vet aldrig. Och vad skulle jag annars göra med all jäst. Baka en himla massa bröd? X)

Godmorgon!

Godmorgon!
Sovit gott? Det har i alla fall jag gjort. Carro kom hit igår och har sovit över tills idag. Nu skall vi gå ut på en promenad med Sugger.

Jag tänkte starta igång en bloggtävling, vad tycker ni om det? skulle det vara roligt? Kommentera Ja isåfall!

Lovar att skriva senare :)

Solen steker och hästen jävlas!

Idag red jag ut en skritt tur i skogen på ca 40 min. Det var riktigt varmt ute, sommar nästan ;P
Så när jag ridit klart fick hon gå ut utan täcke och beta grönt gräs. Tyckte hon var härligt!

Jag bar dit en hink med vatten som hon lekte lite med och sedan hällde ut. Jag bar dit en ny, som hon hällde ut. Okej, sista gången nu, tänkte jag och bar dit en ny. Som hon också hällde ut -.- Jag tänkte att om jag gick på en gång kanske hon skulle låta den vara så jag bar dit en en sista gång och gick, då gnäggar hon på mig. Jag vänder mig om och då tar hon benet och sparkar ut hinken! Jävla häst alltså! XD


<333


"Nu har hon blivit knäpp!"

"Nu har hon blivit knäpp!" Tänkte nog några i stallet ikväll när jag kom dit efter att jag varit och handlat.

Jag har köpt a-fil, jäst och olja till Minna. Varför då tänker väl många! Men problemet är att Minna inte äter, hon är nästan mager och har då ingenting att bygga muskler på. Så som jag har sagt tidigare så har Minna fri tillgång på hösilage men jag, min equiterapeut och flera andra tror att hon kan ha problem med magen/tarmarna så vi ska först prova att ge henne a-fil som hjälper bakteriekulturen i (.....), någonstanns i magen iallafall X) hon ska ha 1 liter om dagen i tre dagar. Och om inte det fungerar så ska vi prova 5 paket jäst om dagen i en vecka och sedan trappa ner det = att det kommer gå åt ca 60 packet! :O Jästen hjälper tydligen grovtarmen. Och vi är villiga att prova allt, för att Minna ska gå upp i hullet igen. Fungerar inte detta ska vi prova några tillskottsfoder som är till för hästar med orolig mage eller magsår, för det kan hon ju också ha.


En annan sak som också kunnde vara en orsak till att hon inte äter är tänderna men de är nyligen kollade och det var ingenting.

Iaf. Minna fick a-fil nu ikväll och hon gillade det, hon smaskade och åt. Helt vit i hela ansiktet var hon <333 Jästen var inte lika poppulärt, hon spottade ut det -.- Men nersmulad i betfor tror jag det går bra.

Rapsolja köpte vi för att det ingår i hennes foderstat för att få ner PE-kvoten. Hon skall ha hela 0,5 liter om dagen!!!



Idag fick Minna sin andra behanndling av våran equiterapeut Camilla. Hon sa att det hade blivit mycket bättre och att godis streth övningarna jag gjort med Minna hade gjort stor skillnad. Hon höll på med akupunktur och lätta strömchooker i nålarna som mjukar upp musklerna så att det går att jobba med, tryckte och "drog" i henne och Minna bara njöt.

Så imorgon ska Minna bara skrittas och på måndag kan jag rida som vanligt igen :D

Tisdag: hoppträning för Ammie! Tagga tagga!!!

Ren lycka!

Gissa vad min mamma kom hem med idag! Ett par Mountain Horse SCS3 LITE ridstövlar!!! De sitter som gjutet :D Jag fick också ett par stigbygelplattor för extra bra grepp i stigbygeln.


Detta var en tidig födelsedagspresent, jag fick dem nu då mina gamla bokstavligt talat faller isönder XP

Äntligen påsklov!

Nu är det äntligen påsklov. Vi hade studiedag idag så jag kunnde åka hem redan igår kväll. Idag vaknade jag tidigt för att vara ledig, kl 8.30
Kl 12 stack jag till stallet och mockade. Sedan gjorde jag iordning Minna och red. Hon var sjukt fin idag. Hon har aldrig gått så fint. Hon var framme för skänkeln, mjuk i munnen och posetiv. Jag gjorde mycket skänkelvikningar, serpentiner, halter, baka mm som uppvärmning. Sedan började jag jobba henne i hög form i traven och det brukar aldrig fungera särskilt bra då hon kan vara så stumm i munnen. Men idag gick det bra, jag fick henne att jobba under sig och va riktigt lösgjord. I galoppen jobbade jag henne mycket på volt men gick också ut på rakspåret och ökade/sammlade henne. Jag fick henne riktigt sammlad, hon jobbade under sig och i hög form. Tom galoppen i högervarvet som vi brukar ha lite svårare för blev väldigt fin. Jag är sååå nöjd med henne :)

Föresten jag har ju tidigare pratat om att Minna har smalnat av och tappat mer muskler och det har ju till stor del berott på att jag inte fått i henne den maten hon skall ha, och hösilaget på prästgården är ju inte optimalt. Jag märkler en jättestor skilnad på henne från att jag är på skolan och hemma. Men nu har jag gjort en foderstat till henne som är specialgjord för Minna som behöver mer protein än anndra för att kunna bygga muskler och komma upp i hullet.

Väldigt suddig bild men hon var så söt <3

Harplinge 10/4 - 11

Helgens tävling gick bra. Jag hoppade 1m bed A:0+A:0.
Jag trodde klassen skulle starta ca halv ett men de drog ut på det så den startade inte fören tre så det blev mycket väntetid då jag var där tidigt på morgonen. Minna är brunstig så på framridningen gjorde hon inte annat än att gnägga och titta på massa snygga killar X/ Framhoppningen gick dock jättebra. Hon var jätte fin och hoppade bra.

När vi kom in på  banan så kändes hon jätte fin, vi hoppade 1-6 hur lätt som hälst. Sedan på 7:an kom vi lite nära men vi klarade det. På 8:an däremot kom vi perfekt avståndet var bra, men jag hade slappnat av och typ bara skulle låte henne hoppa men det ville inte hon om jag inte var 100% med så hon stanna och jag som trodde hon skulle hoppa trillade av -.- Så jag var inte så glad.


Men nu har jag iallafall startat en 1m och sett att hon klarar av höjden, jag tycker hon hoppade ricktigt fint resten av banan så nu måste jag bara slipa på detaljerna tex sänka handen och sätta mig ner och driva mot hinnder bättre. Jag är jätte nöjd!!!

Fredag igen!

Igår var det Johan Lundin träning med prinsesan. Det gick bra. Vi valde att bara hoppa 90 cm när vi satte ihop övningarna till en bana då vi ska tävla i helgen och jag bra ville få en bra känsla.

Idag så var jag ducktig och stack ut och sprang fyra km:arn efter skolan innan jag drod till stallet. Jag valde att tömmköra Minna istället för att rida dressyr och det började jätte bra men sedan blev vi utsparkade ifrån paddocken då det skulle harvas inför helgens tävlingar, så vi fick gå in i lilla ridhuset och då gick det inte fullt lika bra men innan vi slutade så gick det ändå ganska bra igen :) Jag vet inte hur länge vi tömmkörde men hon var väldigt svett XP Sedan slulle jag ta in lite hästar innan jag kunnde dra hem.


Nu funderar jag på att gå och lägga mig då det inte händer något här! Imorgon ska jag försöka klämma in lite mer intressanta inlägg så håll utkik! ;)


Bilder från 20/3 - 11

Jag har glömt att visa bilderna jag hittade på mig och Minna från förra tävlingen, en ser ni ju i headern men här är dem.



Min fina tjej <3

Tränings schema!

Nu är jag i skolan, har rast mellan dubbelpass mikrobiologi och genetik. Spotify på på högsta och försöker konsetrera mig och skriva klart mitt arbete om bakterier som ska in idag.

Igår red jag, Minna, Ronja och Bellis ut runt kolmilan och galopperade i de branta bakarna. Mycket bra arbete för att stärka musklerna främst bakben och rumpa, och det behöver värkligen Minna med sin koröv! Jag ska göra en riktig foderstat till henne också för jag tvivlar på att hon får i sig alla näringsämmnen mm hon behöver.

Idag blir det ett hårt dressyrpass i ridhuset då det regnar ute. Jag har lagt upp träningsshema över denna veckan för att hon ska vara redo för tävling på söndag.

Haha mina skills i Paint är ju bäst! not -.-

Helt såld!


Jag såg denna tröjan i Kingslands sommarkatalog och jag bara måste ha den! Den skulle passa perfekt till mitt rosa scapa + luva med rosa swarovski pannband! Såfort jag har pengar så skall den innhandlas!

Helt såld!

Shopping på Svensk ridsport

När jag änlänt till kungsbacka med Öresundståget så svängde vi förbi svensk ridsport och köpte lite smått och gott. Jag passade även på att dregla lite över Kingslands sommarkollektion :P


Eftersom Minna ibland har varit så svullen i sina ben så har jag köpt nya paddar då mina gamla var för små. Jag paddarna och lindor till ett bra paket pris :)
Shampo och pälsglans var jag också i väldigt stort behov utav.

Ett par tävlings överdrags byxor från Equipage.

RSS 2.0