Blåsdag!

Idag har det blåst ganska regält här, inte orkan men bra mycket iaf. Jag har inte ridit idag då jag har passat min söte (jobbiga xP) 5 åriga lillebror hela dagen.

Nu sitter jag i soffan och degar och lyssnar på spotify.


En gammal men väldigt fin låt som Kurt Nilsen.

Tips

Exklusiv horsewear har 50% på ALLT på webbshoppen, förutom tävlingspaketen och Kingsland produkterna som har 20 % rabbat.


Igår beställde jag ett marinblått ridtäcke, med royalblått kantband och buldig pasboal och brodyr. Jag har velat beställa ett väldigt länge men har inte gjort det. Men nu när det var 50% så kunde jag inte låta bli. Mathar perfekt till mitt tävlingstäcke. Jag var väldigt nära att beställa en boxgardin i samma färg men jag lät bli, då det troligtvis kommer att dröja innan jag åker på meetings.




Tävlingstäcket jag redan har ^^

Supper träning och bundis hästar

Idag var det dressyrträning på Griffe och det gick supper. Men jag ska ta delt helt från början med alla knasigheter som hände först.

Julia och jag bestämde att hon skulle rida först, så hon red iväg. Då blev Griffe HELT crazy! han piaferade i gången och puttade typ sönder porten och stog inte still för 5 sekunder. När jag la på sadeln blev det värre. Han typ började kasta sig och småstegra. Jag fick lite halft panik trotts att jag försökte hålla mig lungn. När jag fått på tränset så bestämde jag mig för att gå den dryga km till ridhuset. Och det var nog bra för han var helt knäpp. Kastade sig och höll på och var almänt spooky. Han lyckades trampa på min fot en gång också, och det gjorde rätt ont :/ Sedan hade jag ännu mer otur och trampade i en DJUP vatten pöl -.-

Ja efter allt ovan så trodde jag inte alls att det skulle gå bra men det gick kanon :P Vi gjorde en del byten i serier för att ta tillvara på dagens energi. Vi gjorde tom byten i vart annat ;) Vi fick också till traven RIKTIGT fint nedsuttet. Det var som att sitta i en soffa. Så bekvämt var det när vi hittade DEN traven!

Man kan inget annat säga än att Griffe och Mighty är riktiga bundisar, de fixar inte 1 timme utan varandra. Julia var iaf snäll att vänta på mig tills jag tränat klart så någon av hästarna skulle få panik igen.


Så trotts allt som bråkade idag så hade vi den bästa träningen på VÄLDIGT länge.

Jul!

Jag har haft en jätte mysig jul med familjen! Fått jätte fina precenter. Tyvärr så missade jag tomten men han ska ha varit riktigt rolig i år ;) haha!

Idag har jag bara tagit det lungt och pillat i stallet och ridit. Det gick föresten jätte bra, vi fick ett bra flyt och inget kändes trögt och jobbigt! På onsdag ska jag träna för Ammie igen så nu taggar vi! ;)


En bild på GG pannbandet jag fick i julklapp igår. Griffe ville intte vara fotomodel idag så lite knasig bild!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och sova. Men först ska jag ut och klappa på hästarna en sista gång!

Godnatt!

Nu har SvRF gått för långt!

Jag tycker det är så fel med alla dessa ändringar som SvRF har gjort. De gör ridsporten mer och mer till en rikemanssport. Och nu pratar jag inte bara om loggorna, utom om alla prisändringar gällande licenser också. Tillslut kommer det inte finnas några som har råd att tävla.

När det gäller loggorna på utrustning så förstår jag inte varför de inte skulle få vara större än 1*3 cm!? Är inte själva grejen med loggorna på all utrustning att företagen som äger tex GPA skall få reklam. Om ingen har dessa hjälmarna på tävling för att de inte är tillåtet, då ser ju inga andra dem och känner Wow! en sån vill jag också ha. Det är ju så modet i ridsporten fungerar och sprids. Via användarna, och då främst på tävling.

Jag tycker att man skall få ha på sig de grejerna man har köpt för dyra pengar. Det är reklam för företagen som äger produkterna och utan oss användare så skulle de gå i konkurs. Vad spelar loggorna för roll i sporten. Försämrar de ridsporten i sig? Eller är det bara någon klok människa som har sagt att såhär skall det vara?

Gällande förbjudet mot spö så tror jag det är några djurrättsaktivister som har sagt att vi plågar våra hästar. och visst, det finns säkert många som missbrukar ett spö. Men varför inte lägga mer resurser på fler personer som håller koll på detta på tävlingarna istället för att dra alla över en kant och förbjud det?



Nu har det Svenska Ridsport Förbundet gått för långt!

Tjuvarnas jul

Nu ska jag göra mig en kopp varm oboy, krypa ner i sängen och se på julkalendern, jag har inte sett sedan den 7:de ^^


//Emma

Feberdag

Idag var jag uppe med tuppen trotts att jag dragit på mig en regäl förkyllning med feber och allt. Men upp skulle jag ända så med några alvedon så gick det. Julia var här till halv 10 så då sadlade vi hästarna och red iväg. Eftersom jag inte mådde helt 100 så red jag bara lite gas och broms arbete idag.


Sedan har jag tittat på världscuphoppningen i London som gick på svt 1 igår. Otroligt synd att Roffe och Ninja fick ett sådant nedslag :( Men en femteplatts blev det ju ändå ;)

Nu har jag precis varit ute och tagit in hästarna och jag känner att febern är påväg tillbaka, så nu får det bli några fler tabletter.

Hörs senare!

Drömhästen

En av mina absolut favorit hästar är Tripple X III som riden av Ben Maher vann gårdagens världscuphoppning i London med tiden 38.71 i omhoppningen.




(Detta är  dock inte i London)

Tripple X har en otrolig kappacitet och spänst. Det ser inte änns ut som om den behöver ta i över hindrena. Detta är en häst som jag skulle göra vad som helst för att få rida en ända gång!



Till salu!

Nu har jag några schabrak + luvor till salu. Lägg ditt bud. Tipsa alla ni känner!



Scapa sports schabrak + huva.

Marinblått Lamicell cup schabrak med beige kantband (samma som bild men marinblått)

Vitt lamicall schabrak + blå luva i samma modell.

Lamicell college schabrak, mathande vinröda lindor kan köpas till.

John Whitaker schabrak + luva.

Lägg bud!

Fler schabrak kommer ev. upp senare.

Jullov!!!

Nu ligger jag i sängen hemma och ska snart sova, Mighty och Griffe står ute i stallet och nannar gott. Imorgon blir det att gå upp tidigt för att fodra dem och släppa ut. Sedan mockar jag åt båda och rider Griffe.

Vid 12 ska jag möta Carro i Kba för shopping. Julklapparna ska bli klara och sedan något till mig själv också självklart ;P

Nu ska jag också nanna. Sovgott alla!

Märkes utrustnig till salu!

Jag har planerat att sälja av lite schabrak bla. ett scapa, tre lamicell, ett JW, något schockemöhle mf. Det kommer en lista inom några dagar ;)

Det kommer nog även komma upp lite annan märkesutrustning.

Tipsa alla ni känner :P

Snart jullov

Ja nu är de sista provet också undanstökat, nu är det inga lektioner kvar :) Imorgon är det bara mentorstid sen åker vi hem (A) Det ska bli riktigt skönt att komma hem.
Kul ska det också bli då Griffe ska få Mighty som sällskap hemma hos mig hela lovet.


Resten av dagen idag så blir det stressigt, ska nu åka till stallet och mocka, fixa mat mm till Griffe. Jag har dragit på mig en rejäl förkylning, men Griffe måste ändå få röra på sig så jag tänkte rida ut en sväng med bara skritt och lite trav.

Vid fem så har skolan annordnat en julmiddag. Sedan efter det är det spex. Vid sju tiden bär det av på fest. Jag har dock inte bestämt mig om jag ska dit eller inte. Beror på om jag får ordnat skjutts.

//Emma

MINOUSCH :´(



Min favorit låt just nu, när jag lyssnar på den så är det garanterat att jag kommer börja gråta. Tittar jag dessutom på den sista filmen som togs på Minna, dagen hon avlivades så bryter jag ihop totalt. :´(

Jag saknar dig mitt hjärta. <3 Rest In Peace


Ytterligare en låt som får mig att böla som en liten bäbis. Listan kan igentligen göras väldigt lång med fina låtar men de här är dem som får mig att tänka på Minna.

Next stop, stallet!


Nu har jag slutat dagens sista lektion. Nu ska jag bege mig mot stallet. ;)

Lilla hund


Lilla hund, saknar dig sjukt mycket nu <3

Gårdagen i stallet.

Igår red jag min häst för första gången på 4 dagar :O Han var jätte kännslig, jag kunde knappt röra honom med skänkeln utan att han flög fram i galopp. Han var dessutom väldigt spoky då vi var själva i ridhuset och det blåste en del.

För att få honom att lungna ner sig så gjorde jag ganska lätta övningar. Öppna, sluta i skritt, trav och galopp. Jag sammlade också upp honom mycket i galopen och tästade piruetterna lito och dom satt fint. När han spände sig så ställde jag igenom honom i typ tre steg sedan tog jag tillbaka honom och då var han avslappnad igen.

Jag är faktiskt väldigt nöjd även fast jag fick joba mycket med honom. Jag behövde liksom inte kämpa hela tiden för att få honom att gå fram. Han var helt och hållet framme.



Bäbis efter träningspasset, Han blev jätte rädd för ljudet när mobilen tog kort. (och han skall ha tävlat Grand Prix -.- suck)

Vunnit en header

Jag vill bara berätta att det snart kommer upp en ny header här på bloggen gjord av Lisa på ponnyochryttare.se
Detta på grud av att jag blev utlottad i en tävling dem har på sin blogg.

Jätte kul verkligen jag känner att jag behöver något nytt nu :)

//Emma

Snön!

Säsongens första snöflingor har fallit här på plönninge. Fort kommna och snabbt borta men nu har jag sett dem! ^^

Snart min!

Nu har jag tagit tummen ur och laggt undan min bröm hjälm. Det blev en Charles Owen Ayr 8 Svart/guld. Jag velade fram och tillbaka på om jag skulle ha den eller samma fast i blå/silver. Jag har ju redan en svart GPA. Men det blev den svarta ändå. Det är ju lättare att matcha + att jag tänkt köpa tretorn falsterbo stövlarna och de är ju också svart/guld.

Varför just idag? Jo för att Svensk ridsport hade 15 % rabbat på denna hjälmen. Bara idag!



Och hur snyggt hade det inte varit med ett guldigt swarovski pannband till ^^

Fest???

Inatt var det då fest hos grannen, det slutade med att mamma och Linus fick åka hem vid 2 tiden för att Linus inte kunnde sova. Synd :( Jag kunnde inte heller sova efter det, så vid 4 bestämde jag mig för att gå upp och plocka iordning lite på rummet, Jag tror jag sommnade bortåt 5 tiden på morgonen. Trotts att jag sommnade så sent så vaknade jag vid halv 12. så nu har jag ätit frukost, tittat på ett avsnitt One Tree Hill och ätit årets första lussekatt ;)

Idag blir det en riktig slappar dag. Griffe får vila så jag ska bara dit senare och fixa mat mocka och ta in honom. Jag har en del plugg att göra så jag får väl ta tag i det med.

Men först lite mer OTH och Ben & Jerry´s Cherry Garcia! Mums :P

http://hakkila.blogg.se/

Inte så många som vart intresserade tydligen ;)

Men här är en länkning till Natalies blogg.

Hennes svar:

Till mig: Kingsland och whitaker

Till hästen: Schockemöhle :D


Jag håller med Natalie. Kingsalnd är en storfavorit till mig tillsammans med Equiline. Till hästen är det självklara valet även här Equiline men jag älsakar Schockemöhles grejer också.



RSS 2.0