Hejhej

Hejhej, dags för lite update nu då!

Gbg hs igår! Sjukt kul xD Vi var där i 12 timmar snacka om att vi var trötta sen. Jag shoppade för hela min plånbok och lite till X) Bilder på grejerna kommer imorgon. Jag kan säga att jag lyckades hålla mig ifrån att köpa ett schabrak, men det blev en luva >< Ne mer om det imorgon...

Idag så hade jag då utsläppet på Hallagärde (stallet hemma), sedan mockade jag ur boxen och packade mm. Kl 16.00 så stod Minna i transporten och vi körde ner till skolan igen. Skolan börjar imån blä... :/ jaja det är inte så långt till att vi ska hem nästa gång, helgen v 10. Då ska Minna få en till behandling och så hinner vi med en hopp eller dressyrträning, därför frågar jag er läsare...

Vad är viktigast dressyr eller hoppning om du bara får välja en?

Dressyr träningar

Igår var det dressyrträning kl 21, det gick mycket bättre än det brukar, Charlotte behövde bara koma in genom dören. Vi jobbade hårt i en timma och jag såg resultat fort, jag var väldigt nöjd med henne.

Idag var det upp tidigt. Dressyrträning kl 10, det gick såå bra. Carlotte började att hoppa upp och mjuka henne lite, eller snarare övertala henne om att det är skönare att gå rätt än att bara dra benen efter sig och streta imot. Jag bara "wow är det min häst?!" Hon gick så fint. Galoppen i högervarv har varit en kattastrof länge nu men idag släppte det. När jag hade ridit en stund och gick upp i galopp i vänster var så bara Charlotte" OJ bra.. wow BRA EMMA!!!" Hon hade inte väntat sig att det skulle gå så bra på en gång (inte jag heller xP)

Det känns som om jag kommer kunna jobba och komma framåt själv fram till påsklovet då vi kommer hem igen :D

Minna äter lunch <3

Träna träna och träna mera!

Dressyrträning för Charlotte kl 21 ikväll tills dess blir det väl att sitta framför datan och titta på GHS.

Igår hoppade jag med Minna, vi ställde fram en oxer med tre galoppbommar. Vi tog bort två av galoppbommarna efter ett tag då avstången inte fungerade ricktigt. Det kändes väl sådär. Jag fick inte någon bra galopp. det kändes som om bakdelen låg fyra meter bakom och vi fick ingen kraft i sprången. Jag kom ändå på mig själv att sitta och smyg hålla henne innan och över hinndrerna så att hon inte kunde sträcka på sig och runda ryggen, när jag ändrade på det så gick det mycket bättre så jag valde att avsluta när hon känndes som bäst. Vi höjde aldrig upp något men höjden har ingen betydelse, det fick ligga kvar på 80cm som hon igentligen går över, men det ska ju känas bra.









Det blev många bilder, dem är tagna på datan från en film därför dålig kvalite men det får ni stå ut med X)

Göteborg Horse Show 2011



Jag har presis kollat klart på Morgondagens vinnare där Karl-Jakob Ingvarsson med hästen Cafino van med tiden 51.90 (inte ekipaget på bilden)

Ni vet väl att man kan se nästan allt från Göteborg Horse Show på deras hemsida?!


Roligt att besökarna blir fler!


Svar på kommentar!



SVAR: Det hade varit mycket roligare om du inte varit anonym! jag blir inte arg för en sån sak. Det är bara bra att ni berättar.

Jag visste i och försig redan detta. De vita ridbyxorna går inte änns att köpa med Whitaker texten längre. Jag kunde bara inte hitta någon bra bild på dem med texten JW.


Så Pepp!!!

Jao nu är Minnas tänder ny raspade och fina. Hennes foderinpackning var imprinsip borta vi måste bara vara noga med att hon får tandkontroll en gång i halvåret, så borde det inte bli några problem. Han som gjorde det visade sig tävla en hel del nationell hoppning han är tydligen med i Falsterbo varje år mm. Vi pratade en del om olika bett. Jag fick också lite tips och han peppade mig värkligen, han sa t.ex. att jag eftersom Minna inte hoppar av sig själv inte skall fästa för mycket uppmärksammhet vid avstånd och bli osäker på om det blir för kort och vad hon isåfall gör mm Jag måste istället vara säker och tänka lite "nu ska vi f*n hoppa detta". Jag blev väldigt pepp och jag vill hoppa upp och hoppa nu på en gång x)  

Tandläkaren!

Det blir tyvärr ingen hoppträning idag då Minna ska till tandläkaren :( Men jag ska träna dressyr för charlotte onsdag, torsdag och fredag. Så nu blir det hårdträning!

Inköpslistan inför EuroHorse


Jag ska köpa vita ridbyxor från Johan Whitaker, ett nytt träns hälst Dyon. Jag är väldigt sugen på att köpa Glen Gordons pannband så det ska jag kolla lite efter också. Ett måste är också nya ridstövlar, jag är nu inne på att köpa tretorn Falsterbo då de är såå snygga. Jag har också tänkt att matha detta med Equiline Victory schabrak och luva...

...så det ska jag också titta efter X)

Det kommer bli sååå snyggt!

CWD Cream


Fatta -17 grader ute!!?

Jag red dressyr på Minna idag. Det känndes väldigt bra:) Jag jobbade mycket på rakt spår då det känns väldigt tråkigt att bara harva runt på volter varenda pass.  Jag gjorde mycket ställa höger/vänster, rakrikta, stoora åttvolter mm.  Det blev även en hel del galopp. Jag upplevde henne som väldigt stel i högersidan i galoppen idag, jag kunde inte få henne att gå i en stadig rund galopp hon bara streta emot allt vad hon kunnde, jaja jag sparar det till dressyrträningarna för Charlotte på onsdag och torsdag, vi måste ju ha något att göra X) Jag lät henne istället galoppera på i ett lite friskare tempo. Så att hon fick sträcka på sig lite :P När vi ridit klart så var hon helt genomsvett, så hon fick stå inne då det var så kallt ute och hon skulle blivit nedkylld om hon fått gå ut. Fatta -17 grader ute!!?

Minna innan ridpasset!

Nya täcket

Ja som ni förstår på rubriken så var den nya grejen till Minna ett fleece täcke. Hon var väldigt fin i det, en liten stund...

... innan hon (medans jag var och puttsade hennes sadel) la sig ner, rakt i en blaja. Tack sååå mycket Minna! Det var länge det fick vara rent och fint >_<

Tröttis (L)

Puss på dig älsklingen <333

Inte världens bästa kvalité på bilderna, men vad kan man mer vänta sig av en mobil kamera?! 

Vampire Diaries och Ponnyakuten


Vampire Diaries startade i fredags igen efter en paus över årsskiftet. Så nu ska jag sätta mig och titta på det medans jag väntar på maten. Sedan sticker jag till stallet x) 

Ikväll blir det också ponnyakuten, jag skojar inte! jag tycker faktiskt det är roligt att titta på :P

Shopping

Idag åkta jag och mamma till kållered för att köpa presenter till min lillebrorsa Linus som fyller 4 år imon. Eftersom mamma hade 150kr på Hööks så gick vi in där och det blev lite grejer ändå, även fast jag är lite anti Hööks pga deras "kvalite" och att de nästan bara kopierar andra märken. Jag köpte ett nytt spö. Mitt andra hoppspö köpte jag när jag gick på NHRK när jag var ca 7 år :P Snacka om att jag behövde ett nytt, så det blev showbees läder spö :D


Jag köpte även ett par slit och släng ridhandskar.

Sedan köpte jag ett ännu hemligt föremål. Men här är en ledtråd...

Ganska lätt att gissa kanske! men bild när det är på kommer ikväll ;P

Mina anmälningar 2011


Mina anmälningar hitills men fler skall det bli ;P

Minousch - hoppträning - 19/02-11

Idag har jag haft hoppträning för Ammie. Det gick väldigt bra. Önskar att jag hade bett någon filmat. Vi hoppade travbom, två kryss (studds), ett galoppsprång till oxer. Sedan hoppade vi samma sak fast galoppbom istället. Minna känndes väldigt fin, en sak jag har lite problem med är att rida henne rakt fram till kortsidan efter serien. om hon inte får svänga direkt efter serien så byter hon galopp gång på gång och när jag väl svänger så gör hon en jätte tvär sväng. Detta tränade vi mycket på och tillslut gick det. Jag måste vara noga med att visa henne vart vi ska utan att svänga, jag måste också trana på att lägga vikten i ytter stigbygel i svängarna. Annars hamnar vi lätt i obalans och Minna byter galopp.

Vi avslutade med att höja upp oxern till 1 m och vi flög över xD Det känns jätte bra!

Det är så kul när jag är hemma och det känns verkligen att det går frammåt, men direkt när jag kommer ner till skolan så går det bara bakåt igen. Så när jag kommer hem igen så är det bara att börja om från början igen. Känns väldigt tråkigt :( Jag har funderat MÅNGA gånger på att sluta på Plönninge och sattsa fullt ut här hemma istället. På skolan så får jag inga träningar (inga bra iallafall) jag kan inte heller tävla eftersom ingen kan köra mig. Men jag vill inte sluta eftersom jag trivs väldigt bra med min klass.

Jag ska iallafall sluta i specialidrotten och börja träna för Johan Lundin istället. Vi får se om det blir bättre. Annars vet jag inte vad jag ska göra:/

Jaja nu är jag hemma i en vecka och ska träna hoppning för Ammie en gång till och en dressyrträning för Charlotte så får vi se hur det går sen. om inte annat så har jag hela sommaren på mig att träna och Ammie och jag har satt upp målet att starta en 1 m innan utomhussesongen slutar:)

Bilder från 11/02/11

Bilder tagna efter ridpasset på galoppbanan! Fotograf: Josefine

Vad hon står roligt xP Det ser ut som om hon ska kissa.

Min lilla prinsessa <333

Sportlov!

Nu är det äntligen sportlov! Vi hade sådan tur att vi fick en boxplatts på Hallagärde så nu står Minna där:) Vi var så dumma att vi körde hem henne utan transportskydd så hon trampade av sig en sko och trampade upp ett sår på benet, så när vi kom fram sent igår kväll fick jag rengöra såret, det var inte så stort som det först såg ut men det var ju väldigt onödigt. Från och med nu ska hon ALLTID ha transportbenskydd!
Idag promenerade jag henne hem till Yuri som satte på henne tappskon. Jag red henne inte idag, men jag tycker att hon skulle få komma till rätta lite först. Men imorgon kör vi på som vanligt x)

Varför är det så svårt att få tid till allt...?

Det är igentligen inte så mycket att göra men ändå så mycket! Vi har massa matte i läxa, vi har fått en engelska rapport om APU:n som ska in på torsdag och jag har ju haft stalltjänst på Prästgården i helgen. Mitt internet är så segt så jag känner inte att jag alltid orkar blogga när jag ändå inte har något speciellt intressant att skriva om. Men jag ska försöka. jag ska lägga upp bilder från galopp banan i fredags och kanske en film också! 

Ne nu har jag slutat så jag ska gå och fixa en macka innan jag sticker till stallet. Specialidrott ikväll X)

Hejdå! 

Fullt ös på galoppbanan!

Galopp banan med Minna idag. Det gick väldigt bra, typ snöstorm men Minna var pigg och tyckte det var kul :) Banan är på 1,2 km. Vi skrittade först ½ varv i bägge varven, sedan travade jag 1 varv åt vänster, 300m skritt, ½ varv åt höger. 100m skritt, 1 varv galopp vänster, 1 varv galopp höger, ½ varv trav höger, 2/3 varv skritt.

Denna helgen har jag ensam stalltjänst på Prästgården så upp kl 5.20 imån för att morgonfodra kl 6 och byta täcken på alla hästarna och sedan släppa ut... jippie :/ jag ska desutom mocka och fixa mat åt Minna Bellis och Rattan och ta in dem + Danny, Spice och Nimbus, kul eftersom hagarna är jätte leriga :/

Ne nu måste jag skriva klart praktik uppgiften som ska in senast 23.59

Godnatt alla!

Opps!

Idag började vi inte fören kl 12.45 då skulle vi ha traktorkörning, men jag började inte fören 13.00 då jag var i stallet och skrittade ut barbacka på Minna och helt enkelt glömde bort tiden XD opps!!
Innan fikat så körde vi ute på träningsfältet och backade med enaxlat släp. Sedan körde vi ut en sväng i skogen också xP
Men nu efter fickat så väntar traktorteori... inte kul! Men men vi slutar ju sen. Gött med bara två lektioner idag!

Vill ha sommar!

Jag har nu sett klart nästa veckas "Ponny akuten" på svtplay.se Och en av deltagarna hoppade lite teräng hinnder och gud vad jag blev sugen! Önskar det vore sommar nu. Då hade jag tagit en terängträning för Johan Lundin. Men det får bli till sommaren x)

Puss på dig Minna <333

Som ni säkert märkt så har jag lagt ner 15-dagars listan. Varför? jo för att jag kännde att bloggning blev mer ett tvång en ett nöje och jag tycker inte att frågorna var tillräkligt intressanta att skriva om.


En läsvärd skvallerblogg

 
http://ssteget.blogg.se
Jag tycker att den här hästskvallerbloggen är rolig att läsa, med bilder och info om olika bloggar utan att det är påhopp. Stort +

Soffpotatis

Idag har jag imprinsip bara legat i soffan framför datan/tv:n hela dagen, och så kommer det nog fortsätta XP men en sån dag ibland gör ju inget.  

Bild från longeringen i veckan ^^


Marin eller Royalblå?

Jag ska köpa ett tävlingssett med ridtäcke schabrak och luva till Minna och jag vet inte om jag ska ha marinblå eller Royalblå.

Royalblå med marinblått kantband och guld passpoal eller...

marinblå med royalblå kantband och guld passpoal?

Hjälp?!

Hemma helg och shoping

Igår kom jag hem och då åkta mamma och jag på lite ärenden. Vi åkte till Svensk ridsport där jag köpte svarta gummiboots från Shires till Minna som hon ska ha i hagen, jag var tvungen att köpa XL hon har så stora hovar så att Catago silver bootsen går bara precis på X) 
 
Jag fick också ett tre-pack svarta show socks

Ett par Kingsland flag sock fast med sveriges flagga då!

och ett par gråa kingsland vinterstrumpor med två ränder jag kunde inte hitta någon bild och jag kan inte hitta min mobil-data sladd :/

Jag fick också Catago sport röda fram och bak skydd.

Nu ska vi bli fina :)

Rubrik

Är i skolan, har traktorkunskap. Igår körde vi och backade med släp mm. Veckan har gått fort med läxor och mycket annat. I helgen hade jag stalltjänst på Fjellare gård, jag tog desutom hand om Ronjas och Claudias hästar. Men jag fick hjälp av Julia och Tyra. Men att ta hand om ca 70 hästar, mocka, halma, kratta, hösilera, sopa, släppa ut, ta in, hästar ut och in ur skritt maskinen, alla fodringar mm. så blir man ganska trött. I måndags var man nästan döende, så trött var man.

Ne nu börjar lektionen igen! Måste dra X)


RSS 2.0