Tävling Plönninge 31/3 -12

Tävlingen idag gick inte riktigt som jag hoppats. Griffe var allmänt seg och ngt spänd. Han kändes fin på framridningen men sen inne på banan så var han som en omvänd hand.

I LB:2 an så fick jag 58 % och en 25 plac av 30. Och i LA:3 an så fick jag 59,677 % och en 22 plac av 32.

I LB:n så glömde jag den sista halten och så blev längningarna verkligen inte bra. I LA:n så var det ett barn som hoppade ner ifrån läktarn med en smäll precis när jag kom ut till sargen i den förvända galoppen på serpentinbåge så där förlorade jag massa poäng som också kan ha bidragit till den dåliga procenten.

Jag är verkligen inte nöjd med ritterna men jag lägger det bakom mig och försöker tänka positivt istället. Det var en bra träning. Dessutom så behöver Griffe verkligen skos nu då det har gått lite över tiden och jag har märkt att han varit lite extra seg det sista och lite snubblig och det kan ju bero på de långa hovarna... jaja han skall skos på tisdag och sedan är det bara att träna vidare inför nästa tävling som blir v 15 i Hermanstorp. Då rider vi LB:1 eller 2 och LA:3.

//Emma

Nostalgi <3

Ibland har man en sådan dag när man är tänker onödigt mycket på det förflutana. Idag är en sådan dag för mig. Tankar som, Varför hände detta? Vad hade jag kunnat göra annorlunda? Hur hade livet sett ut nu om detta inte hade hänt? sunurrar runt i skallen. Men hela tiden måste jag samtidigt påminna mig själv om att det som hände kanske ändå var till det bästa. Jag hade en underbar tid med dig som jag aldrig kommer att glömma. Vi hade många motgångar men också framgångar. Du lärde mig mycket om livet. Jag saknar dig varje dag även fast jag har gått vidare. Du kommer alltid att finnas med mig vart jag än går. Jag kommer alltid att saknar dig mitt hjärta


I believe that everything happens for a reason. Sometimes good things fall apart so better things can fall together. ♥

Tredje praktikveckan avslutad

Nu har det gått tre veckor på min praktik hos Svante Johansson. Jag är heeelt slut. Svante har brutit foten så då får vi motionera alla hästarna. Ridning tackar jag i och för sig inte nej till ;)

Jag skulle igentligen ha jobbat idag men jag vaknade med världens huvudvärk och illamående så idag har jag sovit fram tills halv ett. Skönt!

Nu sitter jag vid köksbordet och har nyss ätit seeen frukost. Skall snart sticka till stallet. Jag ska rida ut på Griffe och sedan duscha och knoppa honom. För imorgon bär det av på tävling.

Vi skall tävla LB:2 och LA:3. Känns sådär nu då jag bara ridit igenom det en gång (igår) och jag är osäker på om jag kommer att komma ihåg programmet -.- Men men det går som det går. Kul skall det bli i alla fall.

På söndag skall jag hopptävla på Dido som är en av skolans hästar. Jag hoppar först 90 cm förklass och sedan väljer dem ut de fyra som gick bäst för dagen i laget att tävla i lagklassen.

Detta blir första gången jag hopptävlar (Om man bortser från clear round) sedan jag tävlade Minna i början av förra året.  Gud vad jag saknar henne nu... <3




Mitt hjärta!

Minousch 1999-2011-09-09 10.39 <3









Saknar dig <3

Snabb lunch update!

Hej hej! Jag precis haft lunch och skall nu ge mig ut i stallet igen för att eftermiddagsmocka, sedan skall lastbilen packas och hästar fixas inför imorgon då det bär iväg på tävling.

Uppdateringen kanske blir lite dålig idag då jag inte har mycket tid över ikväll då Griffe skall ridas och fixas. Måste även plugga in programmen inför tävlingen v 13.

Nästa helg så skall jag troligtvis till Vrk med Griffe och vara exempelryttare för en dressyrdommarkurs. Då skall vi rida LA:1 an. Så det blir jätte bra övning för oss.

Nej nu måste jag rusa ut. Mycket att fixa!

//Emma

Just nu ifrån köksfönstret


Svante, Emmy och Dessire (inte på bild) trimmar i paddocken

Praktik hos Svante Johansson

Heej, nu vart det ett tag sedan jag skrev. Jag är iaf på plats på min praktik hos Svante Johansson i Varberg där jag ska spendera mina närmaste 5 veckor. Det har varit lite strul med Griffe och han trivdes inte i det stallet han först stod i då han var mycket själv. De andra hästarna togs inte in försen ca 21 på kvällen -.- Så i tisdags fick vi flytta honom till ett annat stall lite längre bort och där har han trivts jätte bra. Så SJUKT fint stall. Bilder skall ni få ;)

Idag är jag iaf ledig, detta för att jag ska jobba i helgen. På söndag ska jag åka med Svante på tävling så det ska bli skoj.

Snabbt sammanfattat så har jag denna veckan fått longera en massa hästar, göra iordning hästar åt Svante, mocka 2 gånger om dagen, fodra 4 gånger om dagen, ridit några hästar, släppt ut in ur hagarna varannan timme mm. mm.

En av hästarna jag red i onsdags.

//Emma

Härlig dag i backarna!

Igår var det friluftsdag så då åkte vi till Isaberg och åkte skidor.

Jag och min roomie Ronja åker barnbacken som avslutning. Inga brutna ben idag inte, men jag säger inte att det inte var nära att det blev några snygga vurpor.

Så fin <3

Igår blev det ett litet dressyrpass med Griffe i paddocken innan det blev mörkt. Han var otroligt lösgjord och fin från början. Han kändes så glad och positiv till arbetet. Jätte nöjd var jag med han.


Mysig vårbild ifrån sportlovet. <3

Det värmer!

Nu ska jag gå och lägga mig. Upp tidigt imån! Red bara ut i skritt i 30 min på Griffe idag. Han har gått ganska mycket de sista och både han och jag behövde ta det lite lungt idag.

Ni får filmerna ioch bilderna ifrån gårdagens dressyrpass imån istället men här kommer ett smakprov.



PS: Jag tror Griffe har vårkänslor, för när jag gick för att hämta honom i hagen så travade/galopperade runt som värsta hingsten. Några rejäla bocksprång blev det också. Jag tror han stylade lite för stoet i hagen brevid.

Det sötaste av allt var att när han såg mig så travade han direkt till mig och så jättelyklig ut. Det värmer :) Annars så brukar man få gå och hämta honom i hagen eller så kommer han låååångsamt -.-

Godnatt

Trött med stort T

Igår kväll blev det hastigt lite ändrade planer och jag hängde med Mimmi, Mathilda och Agnes till lite folk i Slöinge. Riktigt trevligt hade vi!



Imorse var det dock uppgång kl 05.30 för att fodra och släppa ut alla hästarna på Präst och det var lite mindre kul eftersom vi kom hem vid 2 tiden -.- Men nu ligger jag i min varma säng och slappar och glädjer mig åt tanken på att jag inte har någon mer stalltjänst alls i tvåan! Härligt!

Nu tänkte jag ta etu med körkortsterorin för imorgon skall jag nämligen ha utbildningskontroll. Jag skall även sticka till stallet senare idag för att rida Griffe, uteritt står på programmet.

Bilder och massa filmer ifrån gåragens ridpass med Griffe i paddocken kommer troligtvis upp ikväll. Så håll ögonen öppna här på bloggen!

//Emma

Nästa... stallet!

Nu skall jag gå till stallet och rida Griffe. Ronja följer med och skall hjälpa mig att trampa honom lite idag.

Här har ni dagens outfit!

Ridbyxor: Beige/grå Pikeur
Pike: Svart HV Polo
Jacka: Blå Equiline
Strummpor: Blå Equiline
Skor: Chokladbruna Ariat
Keps: Blå Kingsland
Jacka: Blå Kingsland (Ej på bild)

Morrn morrn

Godmorgon alla lediga personer som sovit länge. Själv har jag varit uppe sedan 05.30 så jag har stalltjänst på Präst. Jag kom hem vi 10 tiden och då åt jag frukost medans jag tittade på Bambi (barnslig jag vet ;) ). Iaf en ur söt film som jag altid älskat! Sedan har jag bara degat framför datan.

Men nu skall jag ut med min roomie och jogga lite i vårvädret!

See ya!

FREDAG

Sitter på sista lektionen för dagen osm är ARL sedan är det helg, göttans! Solen skiner ute och det är riktigt vårigt. Jag fick sova hela 9 h inatt så jag är på gott humör och det finns alla förutsättningar för en bra dag.

I eftermiddag så skall jag rida Griffe i den nu helt ridbara paddocken i solen. Längtar <3


Dressyrdebuten 9/2 -12

Här kommer lite bilder ifrån dressyrdebuten LB:0 och LA:1 Lite dåligt ljus men bättre än inget! :)

Fina hästen <3











Den här bilden älskar jag!













//Emma

English lesson

Nu sitter jag på dagens första engelska lektion och skriver jobb ansökan på engelska, jag har nyss haft en muntlig redovisning om våra lilla projekt arbete. Vi har blivit tillsagda att göra något för att samla in pengar till en hjälporganisation. Så jag och en kompis har kommit på en ganska rolig grej, mer får ni inte veta än.

Jag är ganska så seg nu pga tidig uppgång idag. Men Griffe ska få en välförtjänt vila då jag har körkortsteori hela kvällen och jag har redan mockat och fixat klart i stallet innan skolan så jag skall bara dit och ta in och pyssla lite med honom.

RSS 2.0