GODNATT

Skulle bara titta in och säga godnatt. Imorgon blir det nog ingen bloggning då vi åker till slöinge och på fredag är det ju midsommarafton (som jag föresten skall jobba på >.<) På midsommardagen skall jag också jobba så ni får stå ut med dålig update i några dagar. Men sen är jag tillbaka, jag har lite ideer på bra inlägg. Men ni får gärna komma med förslag!
GODNATT!

Slöinge imorgon!

Minna har inte blivit bättre stackarn men vi har pratat med veterinärer på slöinge och de tror (efter bara ha hört vad vi har sagt) att det är hov- eller kotleds inflamation. Så vi ska åka till Slöinge imorgon. Hoppas de hittar vad det är.
Det är nästan värre att de utesluter det värsta men fortfarande inte vet vad det är, än att de konstaterar de värsta och börjar behandla på en gång.
Stackars älsklingen <333

Olyckans år

Vad är det här för år!!! Olykans år när det gäller hästvärden. Några exempel på hästar och ponnyer som haft otur:

  • Min grannes nordsvensk trillar ner i en bäck och bryter nacken.
  • Två hästar i stallet hemma fick fång och båda fick avsluta sina dagar.
  • Johanna Grant Boklunds ponny Chaboukie, var med om en olycka då en sena i ena bakbenet slets av som inte gick att fixa. RIP

  • Andrea Olssons ponny Carraig Donn, Kom in från hagen med ett fyra cm djupt sår på höger bak. Han fick sy och stå på klinik i fyra dagar.

  • Minna har skadat sig och är halt på båda fram, vi har ännu inte lyckats komma på vad det är som är fel.

Det är ingenting i hovarna då våran hovslagare har tatt av skorna och klämt och hållt på, så det är inte hovböld, sömtryck eller liknande. Men hon har pulls i benet och det tyder ju på att det är något i nedre delen av benet. Hon har ju strål röta i h. fram men den har hon inte haft ont av tidigare. Men det kanske har fastnat något djupt inne. så jag rengör varje dag och Minna får vila. 

Allt detta uppkom samma dag som hon skoddes, och det är därför vi tror att det är hoven men nu får hon vila i några dagar och så testar vi henne igen. Om hon fortfarande är halt då så åker vi med henne till Åby.

Vad är det här för år och vad kommer mer att hända?


Dagen

Nu skall jag snart lägga mig och sova, imån ska jag jobba från 13 till 20 så det blir stallet på förmiddagen.

Idag red jag lite bomnövningar med Minna. Det var väldigt varmt ute och hon var seg. Hon var också väldigt stel. Stundvis kändes hon inte riktigt ren... Hoppas att detta bara var tillfälligt. Hon ville inte gå fram över huvudtaget och när jag ställde och formade henne på volt (främst i högervarv) så stönade hon...
Hon kanske bara var stel från igår. Imorgon skall hon iaf få ta det lungt och vila. Stackarn har inte vilat på länge nu.

Dagens outfit. Visst syns det tydligt att hon har lagt på sig på magen och en massa muskler redan! :D

Minna och Cassie ikväll när jag var uppe och slängde på Minna ett täcke. <333

Nej nu ska jag sova!

Godnatt


Resultat CR 15/6 - 11

Resultatet från igår då... I första 90:an tre stopp på 4:an. som var en oxer som stod i en konstig vinkel från stacketet. Hela banan var konstig. Distansen mellan 7:an och 8:an var jätte konstig. Typ 6 och en halv... iallafall. Utesluten! Visste inte att man kunnde bli det på clear round, då jag varit på tex Kungsbacka RK och sett folk som inte blivit det där, men men. I andra 90:an känndes hon bättre. På ettan så tog hon ett halft galoppsprång till när jag tryckte av henne och detta resulterade i dålig galopp till 2:an då hon tucha med bakhoven och eftersom det var ett plank så åkte det ner på ena sidan. Resterande delen av banan känndes bra. Så vi tog oss runt utan stopp men med 4 fel. Störigt men så är det.



Byee!

Tävlig på G!

Ändrade planer, det blir hopp clear round på FRK imorgon onsdag och lokal hopptävling på Himledalen på Söndag. Dock vet jag inte vilka klasser jag skall hoppa.

80 cm känns för lågt. 1 m klarar vi igentligen men jag vill inte gå för fort fram. Så det blir antagligen att jag hoppar 90/90 cm på clear rounden och 90/100 cm på Himledalen.

Låter det bra? Jag tror det. Jag vet att det igentligen är lite tajt melan tävlingarna men man får passa på när det är tävlingar. Det var antingen nu på onsdag och söndag eller söndag och nästa onsdag och det är ju ännu närmre.
Jag har ännu inte planerat outfit. Kan ni hjälpa mig?

Antingen... Grön

eller... Rosa

eller... Svart

eller... Blå/röd

+ huva +
eller... Vit/blå
 + blå luva.

Alla outfits med svarta läder skydd förutom den blå/röda.

Så vad tycker ni?

Alla Svarar!

Sommarlov!

God eftermiddag! Jag vaknade kl 13 idag. Härligt att sova ut för en gång skull. Cyklade upp till stallet och gav Minna mat. Sedan var det frukost sådär kl 14.30 XP
Nu har jag bara slappat bort dagen framför datan. Det var tänkt att jag skulle plugga då jag har en grej som inte kommit in än, men så blidde det icke. Nu skall jag iaf sticka till stallet igen och rida Minna. Blir uteritt tror jag.

Det var tänkt att jag skulle hoppträna imån, ha dressyr träning på torsdag och hopptävla på söndag men inget av det blir nog av :´( Men det är bara att bita ihop.

XOXO /Emma


Bilder + film från Nordhalland 6/6-11

95cm avd A bed A:0+A:0

95cm avd B


En sak som jag har lagt märke till är att hon inte hoppar med så mycket rygg längre. Jag tror detta beror på att hon tycker det är för lågt. Problemet är att när det blir högre så är det större press på mig att lägga henne rätt på hinnder och gör jag inte det så stannar hon. Så lösningen är igentligen att jag MÅSTE lära mig att i alla lägen lägga henne rätt på hinnder och värkligen jobba henne imellan och inte bara mes rida.

+ sänka handen. Vad är det jag gör igentligen, kör bil? (syns inte på dessa bilder)


17 fel.
 
Jag vet inte var de fick 12 hinderfel ifrån men de räknade väl när jag gick tillbaka och visade Minna hindret som ett tredje stopp men men..

Tillbax till bonneland...

Jaha nu är man då tillbax till bonneland... Längtar redan hem. Jag menar vad skall man göra av kvällarna när man inte har någon häst att sköta om??! Men det blire till att plugga då det är prov i matte biologi och genetik denna veckan sedan har vi också en läslogg som skall in och vårat "kärleks uppdrag" haha jag vet att det där lät fel, missförstå mig inte XP

Jag stannade hemma lite längre och åkte i eftermiddags istället. Så jag hann fixa med Minna innan jag åkte. Jag borstade henne en lååång stund tyckte båge jag och älsklingen var mysigt. Sedan longerade jag henne i ca 30 min. Hon var jätte lyhörd, jag behövde bara höja spöt och smaka en gång för att hon skulle gå upp en gångart och bara sänka spöt och prooa så saktade hon av. Hon jobbade på jattebra, fin är min tjej <3 

Sedan har jag då rest från kl 15.45 till 19.30 och då har jag åkt bil - buss - tåg - buss - buss - buss - gång i 1 km. Så när jag kom fram var jag rätt så trött, så jag tog en dusch lång.

Ne nu blire plugg!!! Biologiprov imån.

Byee <3

Tävling Nordhalland 6/6-11

Nu var de längesedan... förlåt ^^ Men jag kan iallafall säga att jag har varit och tävlat på Nordhalland idag, och det gick jättebra. Vi hoppade 95cm A:0+A:0 och 95cm i avd B.
Jag glömde dock bort banan en kort stund första rundan så jag kom väldigt snett på en stor oxer så hon stoppade (verkligen inte Minnas fel) På hindret efter det så stoppade hon också en gång men sedan flöt det på bra.
I avd B så gick det över förväntan. Det var 30 grader ute och svetten rann XP Men Minna var taggad till 1000. Hela banan gick ass bra. Hon hoppade jättefint. Hon tveka lite på oxern vi stoppade på i förra klassen men det gick bra. I slutet av banan började dock krafterna tryta och hon stoppade på näst sista två gånger.

Hur som hälst, jag är nöjd för det känndes bra och Minna tyckte det var kul!

Nu taggar vi gärnet till alla tävlingar i sommar!
Tidigt imorgon bitti bär det av mot Plönninge för sista veckan som etta! Datan får stanna hemma så uppdateringen kommer vara usel några dagar till. HÅLL UT!

Nu skall jag dra upp till stallet och flytta Minna till natt hagen. Första naten ute för Minna inatt.

Byee! <3


RSS 2.0