Photoshop lektion?

Vi skall igentligen ha photoshop lektion nu men våran lärare är sjuk. Hon skulle igentligen ha skickat uppgifter till oss på mailen men vi har inte fått något så jag antar att det är fritt fram och göra vad man vill. Jag tänkte sätta mig och jobba på min bloggdesign. Sedan skulle jag och några till kanske ut och fota lite ;)




Lite kort jag tog innan förra veckans photoshop lektion.

//Emma

Favorit!?

1.
2.
3.
4.
5.
6.

Vilket är ditt favorit märke?

Alla som svarar får en länkning. Ta dig dem sekundrarna och få fler läsare till din blogg!

Projekt och företagande

Ja nu sitter jag på dagens första lektion. Vi ska tex starta ett eget företag, skriva CV, söka jobb mm. Vi ska också lära oss om vår ekonomi.

Bra saker att lära sig men jag är ganska så död nu så vi får se hur detta går.

//Emma

Regna in!?


Så här ser då mitt rum ut sett utifrån. Min säng står rakt under där plattorna är borta. Det lät som f*n inatt och nu har jag då förklaringen. Hoppas det inte regnar in ;)

Orkan?

Jag insåg i stallet att jag inte skulle kunna ta mig hem med moppen och gå var inget alternativ då det trillade träd lite här och var. Som tur var så fick jag sjutts av några andra som också skulle hem som, som tur var hade bil. Nu sitter jag på rummet och bara väntar på att någonting flyger in genom fönstret. Tegelpannorna flyger ner och eftersom jag bor på övervåningen med sne tack så låte det som FAN varenda gång några flyger. Snart kommer Rebecca hit, hon skall sova här, så vi kan hålla varandra sällskap.  Det blir till för henne att springa mellan våra hus då det är där alla takpannorna flyger. Jag får stå och hålla dörren öppen. Hoppas vi överlever!

Nej nu flyger fan taket av snart :S

Läs här om instälda tåg och färgor och om ström avbrotten i Halland och Skåne!

Lördag - snabb repris!

Igår startade jag dagen vid 12.00. Då sprang jag ner till tvätt rummet för min tvätt tid är var bara till 14. Vad får jag då se? Jo, det är någon som tvättar på min tvätt tid. IGEN!!! JAg blir sååå trött. Jag fick vänta tills deras maskiner var klara och då slänga in mina första. Sedan stack jag iväg och handlade och tankade. När jag kom tillbacka tvättade jag yterligare en omgång. Under tiden så städade och diskade jag på rummet. Seadn hängde ajg tvätten som inte fick tummlas.

Vad jag skulle komma till under denna långa förklaring var att jag inte satte mig och åt frukost försen kl 14.30!!! Lite lite sent kanske. JAg tittade på världscup hoppningen i Stuttgart och sedan vid 15.30 bar det av mot stallet.

När jag kom hem så lagade jag mat med Julia och tittade på One Tree Hill. Sedan runt 22 tiden så kom Rebecca. Så då satt vi och pratade i två och en halv timma innan vi alla däckade.

Halv sex i morse vaknade jag av Julias och Rebeccas alarm. Det var dax för dem att sticka till stallet och fodra. Jag gick som en sombie till mitt rum. Och däckade åter igen på min igen säng. Jag vaknade nu vid halv 12 och sitter nu och äter, åter igen en SEN frukost och kollar på One Tree Hill.


Helg, är det inte härligt!!!

Ojoj...!?

Nu var det ett tag sedan och jag har haft så mycket att göra att jag inte ens tänkt på att jag inte uppdaterat... NI får ursäkta mig. Nu är det iallafall helg och jag skall förhoppningsvis komma på massa smaskigt för er att läsa. JAg är dessutom ledig på måndag (studiedag) så jag har en riktig långhelg X)

//Emma, som förövrigt borde plugga nu...!

Lipsill

Jag har inte mått så bra det sista. Inte sjuk igentligen utan snarare av stress. Jag kan aldrig koppla av jag är hela tiden stressad av saker som jag måste göra men hela tiden sjuter upp, läxor tex. Jag går alltid omkring med en ständig huvudvärk och vissa dagar migrän. Jag vill inte åka tillbaka till plönninge. Jag vill vara här hemma och rida och utvecklas. Nu känner jag mig som en riktig lipsill men jag orkar verkligen inte mer!!!

Vi tjejer...

...
Vi springer runt i huset medan vi borstar våra tänder.
Vi läser på schampo flaskan i duschen.
Vi skrattar åt våra egna skämt innan vi berättar dom.
Vi behöver ingen klocka eftersom vi har en mobil.
Vi kan läsa en mening 10 gånger utan att förstå den.
Vi trycker på dörren fast att det står dra.
Vi säger va? fast vi har förstått allt.
Vi hatar när vinden förstör våran frisyr.
Vi kollar i kylskåpet 10 gånger om dagen utan att äta något.
Vi kan se samma film 10 gånger.
Vi måste ringa till våra mobiler för att hitta dom.
Vi kan kolla på klockan för att sedan glömma vad den visade.
Vi vänder på kudden för att sova på den kalla sidan.
Vi sätter våra alarm tidigare så att vi kan ligga och sova längre.
Innan vi går och lägger oss räknar vi ut hur många timmar vi sover.

Kopiera detta om du känner igen dig

Helt sjukt, allt stämmer in på mig. Haha!

Supper stressad Griffe

Det blev bara en kort barbacka tur på Griffe idag, han har tydligen sprungit runt som en galning i hagen hela dagen så han var jätte stressad när jag tog in honom. Han har varit såhär konstig sedan vi bytte till vinterhagarna. Då fick vi hagen längst bort ifrån stallet och Griffe verkar inte riktigt gilla det. Utsläpparna har sagt att de får släpa ut honom i hagen varje morgon. Det är något som han inte är nöjd med. Om han sprungit lika mycket imån så får jag fråga om någon vill byta hage för såhär kan vi inte ha det.

Nu skall jag sova. Klockan är ställd på 6.00 imån då jag skall ha utsläpp.

Godnatt
//Emma

Strass

Jag är galet sugen på ett swarowski pannband. HÄR har jag hittat jätte fina två och tre delade strasspannband.





Jag skulle vilja ha ett tvådelat guldigt och ett tvådelat svart. Tomten? Annars så finns hon på Eurohorse i februari 2012.

//Emma

Strass

Jag är galet sugen på ett swarowski pannband. HÄR har jag hittat jätte fina två och tre delade strasspannband.





Jag skulle vilja ha ett tvådelat guldigt och ett tvådelat svart. Tomten? Annars så finns hon på Eurohorse i februari 2012.

//Emma

Går bara bättre och bättre <3

Måste bara nämna för er att Griffe går as bra varje dag nu. Det känns som om jag äntligen hittat de rätta knapparna som fungerar varje träningspass. Jätte skönt :)

I förra veckan så red jag ut med Rebecca L och Julia på deras häst/ponny och då fokuserade jag mest på att Griffe skulle gå fram. Jag hade ganska långa tyglar och bara lät han gå i sitt eget tempo. Först tyckte han det var jätte konstigt med sedan så, då drog han på så åt a h*lvette. Jätte fin luftig ökad trav och galopp och det var ingen broms i för 5 öre. Man märkte att han njöt av att få göra något annorlunda och roligt. Sedan började jag plocka ihop honom lite och jobba lite mer och han var så fin. Så framme för skänkel.

Efter denna gången har det bara gått bättre och bättre. Jag känner att jag har förbättrat min sitts och skänkel läge och min hand är inte liggande längre :)

Igår fick han ett ganska hårt dressyrpass och sedan skrittade jag av i 15 min över galoppbanan i solnedgången ^^ mysigt <3


Så idag skall jag bara rida ut slingan i alla gångarterna och ha lite roligt igen :)

Kramar
//Emma

Dagens händelser so far!

Än så länge har jag inte gjort så mycket idag. Kämpat för att komma ur sängen, ätit frukost och haft en seg svenska lektion.
Nu har vi kunskapstorg. Där man får jobba med vad man vill, var man vill. Så jag har bäddat ner mig i sängen med en godisskål (onyttig jag är xP) och skall plugga engelska inför nationella på fredag.

Jag pluggar bäst när jag är själv. Någon mer som är sånn?

I eftermiddag börjar vi våra estetiska val. Jag har valt photoshop. Kul att få lära sig lite mer om de + att få programmet gratis ;)



Kram
//Emma

Länk till <3

Här är länken till annonsen på 4 åringen jag har kärat ner mig i <3


Vad tycker ni? Fin? Kom gärna med kommentarer om den bra och dåliga, dock inte elaka.

Stalltjänst...

Inte så mycket bloggande i helgen för jag har stall tjänst på Fjellaregård. Hittills har det gått bra. Igår spenderade jag sammanlagt 9 timmar i stallet med prästgården och fjella. Idag var vi färdiga med stalltjänsten vid 11 så då åkte jag och fixade för Griffe. Sedan har jag städat rummet, ätit lite lunch och suttit vid datan. Nu bär det snart av till Fjella igen för intag av alla hästarna + lite annat. Sedan skall jag ta in Griffe. Ikväll vid 19 skall jag dessutom fodra på Fjella. Det blir många vändor fram och tillbaka idag XP Tur jag har moppe ^^

//Emma

Trippelpass svenska + engelska -.-

Hej!

Jag har en hemsk dag idag med tre pass svenska B och sedan ett engelska pass. Jag känner mig inte heller helt frisk heller, ont i huvudet och mår illa. Jag längtar tills i kväll när jag kommit hem ifrån stallet när jag kan krypa ner undrer täcket och bara läsa böckerna i svenska och engelska som skall vara fördiglästa denna veckan. Ganska chill ändå. Men nu är det bara att kämpa vidare med svenskan så man blir klar någon gång. -.-

//Emma

Snabbis

Hejsan! Jag har redan hunnit med tandläkarn idag och jag skall om en liten stund åka till stallet för att träna med Griffelur för Ammie vid två.
Ikväll åker vi tillbaka till Plönninge och jag längtar inte ett dugg, skulle väldigt gärna sluta gymnasiet och börja jobba nu.


Nej nu måste jag rusa.

//Emma

Ammie träning 7/11

Träningen för Ammie idag gick väldigt bra, Griffe var helt framme och nu var det bara jag som var tvungen att koncentrera mig på att rida snyggt XP En av mina svagheter är att jag viker ner handen och "kör barnvagn" med främst högerhanden. Detta gör att jag petar ut armbågen och när jag då sitter ner på Griffe i traven så flaxar armbågen lite fult ibland. HAHA xP Men jag får bara vänja mig av med det.

Vi tränade mycket övergångar och tempoväxlingar. I slutet tränade vi på galoppombyte i serier på diagonalen. Det gick först bra, då fick jag till det fint i vart fjärde men sedan gick det lite sämmre, jag var ganska så rejält trött vid det laget. Så vi gick tillbacka till övergångar skritt-galopp, varannan höger och vänster. Typ skritt två steg - galopp höger tre steg - skritt två steg - galopp vänster tre steg - skritt osv. Sedan tyckte Ammie vi skulle sluta men jag ville sätta den där serien så vi gjorde två långsidor där jag fick till det. Så nu var jag nöjd och travade honom först i arbetstrav under nedsittning. Då gick det jättebra och vi fick mycket beröm, då kändes det som om jag kunde starta en MSV tävling och klara det hur lätt som hälst. Sedan travade jag av honom. Mycket godis och äpplen väntade sen i stallet till duttia bebisen <3

En i stallet som satt och tittade på sa seda att det såg jätte snyggt och proffsiogt ut. Jag blev förståss jätte glad:D

Imorgon skall jag träna för Ammie igen vid två. Sedan bär det av mot Plönninge igen.

//Emma

Hickstead 1996-2011


R.I.P Hickstead 1996-2011

Jag lider med Eric Lamaze som förlorade sin fina häst Hickstead under värdscuptävlingarna i Verona idag.

8 obekväma timmar hem

Nu har vi åkt nästan hela dan, eller vi var sent uppe så vi packade, städade och lämnade sedan stugan i Sälen, Lindvallen vid 14.30. Vi kommer hem ca 23. Vi ska stanna och äta en snabbis nu också.

Imorgon skall jag träna med Griffe för Ammie vid 17. Ammie har ridit han hela veckan jag varit borta så nu är han nog jätte fin. Hon skulle jobba främst på framåtbjudningen och att han lysnar på stjänkeln på en gång, utan fördröjning. Det började komma redan i söndags när jag tränade för Ammie innan jag åkte. Han kan ju. Han behöver bara påminnas, gammgubben ;)

//Emma

Sista kvällen

Idag har jag spenderat dagen i badhuset här i Sälen. Härligt ;) Bastat och bubblat mm. Idag är det sista kvällen för imorgon åker vi hem. Så vi skall ut på resturang och sedan bowla.


// Emma

Bowling

Ikväll har jag bowlat med familjen. Jag hade nästan glömt hur kul det är. Imorgon blir de badhuset och på lördag bär det av hemmåt. Längtar hem nu! :)

Har inte så mkt mer att skriva om nu så skriver mer när jag har det XP

Snyfft :´(

Nu är det höstlov och jag sitter i Lindvallen i Sälen. Jag kan inte sluta tänka på i helgen då jag var och tittade på en 4 åring som jag älskade, men jag kan tyvärr inte köpa den som det ser ut nu. Jag har ju Griffe. Jag kan ju inte bara lämna tillbaka honom. Men jag älskade verkligen denna unghästen. Det bara känndes helt rätt. Kändes som om vi skulle nå världseliten tillsammans. Känner mig så hjälplös då jag så görna vill köpa honom men samtidigt inte vill slösa bort den tjansen jag har med Griffe. Åhhh jag blir tokig, jag VILL ha min Harry <3

Svar på kommentar

kajsa om Hejhej:
varför köpte inte du dynamite cookie? har du filmer från du red henne ? var hon trevlig att rida ? var hon snäll att hoppa och fin i dressyren?
Anledningen till att jag inte köpte henne var att jag var lite för lång för henne, Hon var också lite tjaffsig i munnen och lite små grinig i ridningen. Hoppa det kunde hon, med bra teknik. Hon var väl helt ok men grön i dressyren. Jag har tyvärr inte kvar filmerna från när jag provred, jag har spelat över dem. Jag kan tänka mig att hon blivit väldigt fin efter arbete. Det tvivlade jag inte om då heller men det kändes inte helt 100.




RSS 2.0