Tagga tagga!


Tänkte bara säga godnatt. Imorgon bär det av till plönninge och Minna igen. Imorgon är det dessutom KM, Tagga tagga!!!

Ammie i mitt stall!

Nu har Ammie varit här och det är bestämt att hon skall stå här hemma hos mig med en av sina hästar. Det kommer att bli perfeckt XP Jag längtar sååå till jullovet!

Nu var det länge sedan...

Ja nu var det länge sedan. har inte haft något internet denna veckan men jag hoppas på att det skall bli bättre nästa vecka.

Jag är hemma denna helgen och Minna får vila lördag o söndag. På måndag är det KM stilhoppning. Vi kommer nog komma runt banan men snyggt blir de nog inte XP

Igår var jag och hämtade ut Minnas nya bett. Jag köpte också ett nytt 400-grams täcke med hals och ett nytt läderbalsam.

En liten ledtråd på täcket!

Nya bettet, 18mm 12,5

Nya läderbalsamet, jag får se om det är bra eller inte.

APU veckan...

APU veckan har varit Rolig, Tråkig, Jobbig, Lätt, Stressig, Seg... ja allt.
Jag har varit på Mariedals gård, där har de ett hund pansionat en ridskolla och 18 inakoderingar. jag skulle främst vara hoss hundarna eftersom det är en djurpraktik och inte häst men nu fick jag ju båda. På morgonen när jag kom
(7.30) så gick vi ut och gick med alla hundarna och bytte vatten. Sedan gick jag till stallet och släppte ut alla hästarna. Först flocken (nästan alla ridskole hästarna) som vi vallade ut i hagen. Sedan tog vi ut Dolly,Duffy, Duffys 1 åriga föl Vasa, Topaz och Fallie till deras hagar. Sedan var det privathästarnas tur.

När vi var klara med det så var det ju inget annat än att mocka alla 15 ridskolehästars boxar.Efter lunch så var det dags att gå ut med hundarna igen. Efter det så gjorde jag lite olika saker beroende på dag. Jag tittade på när Anna red och tömkörde sina hästar. Jag hjälpte henne att göra iordning dom. Jag puttsade lite. I onsdags så fick jag åka med Anna och hennes häst Shuggy till hästsimmet i Fjärås där den fick en behandling av en equiteraput för sin muskelskada.
Igår så var inte Anna och Jenny där (de hade åkt till london) så jag fick gå ut och gå med Shuggy en halv timma.

Vid två tiden så tog vi in alla 31 hästar igen och gav de krafft foder och hösilage, sedan fick jag åka hem.

Jag har blivi erbjuden jobb på Mariedals gård på helgerna och jag skulle gärna ta det om det inte vore för att det är så långt bort.

Jag är väldigt nöjd med veckan och ångrar inte att jag valde att ha min APU här.

Minnas behandling!


En equiteraput var här igår och gick igenom Minna. Hon hittade lite småsaker som vi imprinsip visste att hon hade t ex en slags nackspärr, en bröst och en länd kota var lite förvriden åt vänster, hon hade också lite bindväv på bakknäna som förstärker våran teori att hon var körhäst i Holland. Hon fixade till de tidigare nämda sakerna och lite till. Jag fick som läxa tills nästa gång att använda en gummiklubba och hammra lite lätt längsmed ryggraden för att stimmulera den. Muskeln tror nämligen att den gör ett hård jobb när man hammrar på den. Detta skall jag göra för att hjälpa henne att bygga upp rygg muskeln.

Jag vet att det var jätte dåligt förklarat men jag hoppas ni förstår andå!

DEN BÄSTA HOPPTRÄNINGEN NÅGONSIN

Hoppträning i tisdags. DEN BÄSTA HOPPTRÄNINGEN NÅGONSIN. Vi hade ställt upp en kompination på medelingen. Men först så hoppade vi:

  • travbom-räcke-4galoppbommar.
  • travbom-räcke-1galoppsprång-räcke-3galoppbommar.
  • galoppbom-räcke-1galoppsprång-oxer-2galoppbommar-räcke.

Allting känndes perfeckt, Ammie hade nästan inget att kommentera på, hon såg lite förvånad ut haha XD

Jag var med i sprången, jag höl gasen så att hon inte skulle fundera på att stanna, jag la henne rätt på hinndren varje gång så att vi kunnde hålla ett jämt tempo över alla hinndren. Minna hoppade runt och fint och överhoppade sig inte. JÄTTE NÖJD
 
Det ända som jag måste tänka på är att lägga oss mitt på hinndrena, om vi skall svänga höger efter så blir det lätt att jag låter henne hoppa i högerkant av hinndren. Men det känns inte som en så stor grej att ändra på.

Vi hoppade alltihop på 90cm men i den här övningen så spelade höjden ingen större roll.

Jag önskar jag hade bilder eller filmer men tyvärr inte kanske nästa gång.


Bilder från den 7/11-10


Love you now
Love you later
Love you forever <3333

Stallet nästa!

Bästa Carro har varit här sedan igår em, nu har hon åkt och jag skall åka och rida Minna nu! Bloggar mer ikväll '

Byee <3

CR med Minna 7/11-10

Jag hoppade Clear round i söndags på fjärår ryttarförening. Det gick jätte bra. På framridningen var det ingen årdning alls men det fungerade ändå. Banan var lite konstig men vad kan man förvänta sig på en CR! Vi gick felfria i 70 cm väldigt nöjd med den runndan. På 80 cm jick dert också jätte bra men jag fick en vägran på en oxer och det var helt och hållet mitt fel, Jag hade för långa tyglar och jag lutade mig framåt, när vi vár ca 1 galoppsprång ifrån så upptäckte jagg att vi skulle komma för nära så jag... ja vad gjorde jag har ingen anning men hon vägrade jag la en liten volt och kom igen och då gick det jätte bra.


Ammie var där och tittade och hon sa att det var två jätte fina rundor, det ända problemet var att jag då när vi vägra hade lite långa tyglar och att jag lutade mig lite framåt och att det lilla gjorde att hon vägra (jag var inte helt och hållet med helt enkelt XP) Ja ja men nu vet jag vad jag ska ändra på till nästa gång. 

Mer bilder kommer i kväll ;D

Första natten i nya rummet!


Första natten i nya rummet! Scary X)

Stressigt idag!

Jag har väldigt mycket jag ska hinna med idag och jag känner att jag inte kommer att hinna med.

  • Packa ALLA Minnas grejer för resan till Plönninge imån
  • Rida ut med Minna
  • Duscha Minna och rycka hennes man
  • Puttsa all utrustning
  • Packa alla mina grejer som skall med till Plönninge
  • Packa HELA mitt rum, Johan och jag ska byta rum (han tycker vi ska hinna göra det idag "No way" säger jag!)
  • Plugga ligger lite efter nu

Som sagt JAG KOMMER INTE ATT HINNA!!!

 


Hoppträning 5/11-10

Idag har det varit hoppträning för Ammie. Det var jag med Minna, Maria med sin häst Timon och Pia med sitt sto vars namn jag tappat >.<
Det gick väldigt bra, lyckades dock åka av på andra hinndret vi hoppade-.- Jag är ju van vid Kiefer sadeln som ligger ca 1dm i baklut så när jag hoppade med Prestigen som ligger normalt så hamnade jag i framvickt men när jag vant mig så gick det bra. Skönt att va tillbaka i min favo sadel igen X)



Vi började med:

  • Trav mot gulgrönt räcke vid C från M (landar i galopp), skarp sväng mot gröngult räcke. 
  • Galopp mot gröngult från F skarp sväng gulgrönt vid C från H.
  • Galopp mot gulgrönt räcke vid C från H lång galopp sträcka till gulblått räcke, ut till K galoppera till A på galopp bommarna mot E (galoppombyte).

Sedan satte vi ihopp hela banan!

Från F mot gröngularäcket ut till H på gulgröna räcket vid C, från M mot gulblått räcke, ut till K galoppera till A, på galoppbommarna till E (galoppombyte). På rödvita oxern ut till M.

Var noga med vägarna!

Alla hinnder låg på 60-70cm.
 Vi höjde alla hinnder till 90cm och hoppade hela banan två gånger till innan vi slutade.


Tävlingssugen!


Jag tror det blir dags för Minna och mig att gå ut på vår första lokala tävling i början av nästa år. Jag är jätte sugen på att tävla nu. Den 20/3 på Plönninge är redan innbokad ;) Sedan blir det nog den 10/4 och den 15/5 på Harblinge ridklubb, sen får jag se ^.^

Men tills dess så kör jag på clear rounder på 70-90 så att vi blir säkra på den lätta nivån innan vi går vidare (Jag har dessutom ingen licens och jag vill inte lösa nån innan årsskifftet)

Så på söndag så blir det Clear round på Fjärås ryttarförening och då hoppar jag samma höjder som senast 70 & 80, även fast vi klarade det lätt så är det inte höjden som spelar roll! Jag siktar på fina rundor.

Sorry!

...inte bloggat på typ en vecka nu... men det har varit speckat med grejer hela tiden ska försöka göra ett inlägg imån om veckan, min & Minnas nya outfit, träningar mm.



Igår var jag och hälsade på älskade Cikko, han verkar ha det jätte bra. Han såg helt annorlunda ut inte som jag minns honom, men det är nog bara för att det var så länge sedan jag träffade honom. Jag fick se Anna rida honom och sedan fick jag rida lite. Han är jätte fin nu och han har blivit starkare i galoppen.
Jag & älskade Cikko på midsommar 2010 <33333



Imån är det hoppträning, ska se om jag kan få någon att filma^.^

RSS 2.0