*** Skola ***

Ja rubriken säger väl allt, jag sitter i skolan och har kunskapstorg ska igentligen jobba lite matte men jag fixade lite med powerpointen i engelskan istället.

Idag kommer troligtvis Minna att få vila, jag MÅSTE plugga, prov imån.
Igår red jag Minna Claudia Ratan Rebecca och Mulle på galoppbanan Fan va snabbt det gick. Ratan och Minna tävlade så när Ratan var bakom oss så hade jag kontrol men när dom galoppera före så var det bara fullt ös framåt. Bilder kommer om någon dag när Claudia skickat dom.


Minna <33333

Ne nu måste jag plugga matte!

byeee!

Ny header

Nu har jag skaffat en ny header X) Hoppas ni gillar den!

Den skall snart bytas ut igen denna är bara tillfällig men jag hade inte så mycket bilder på denna datorn och jag behövde verkligen en ny nu!

Bilder från longering den 28/9-10

Denna data dampa lite så det blev dock inga videos men jag ska försöka fixa det i helgen, lovar X)

Idag har jag longerat Minna med inspänningstyglar, hon gick väldigt finnt idag. Jag lyckades även filma lite men även den filmen kommer i helgen.

Men här är lite bilder. 


Hoppträningar 27,28/9-10

Igår kväll hade vi hoppträning med specialidrotten det gick väldigt bra. Vi hoppade lite studs en kombo mm mm. Jag har lite filmer från igår som jag kan lägga ut sedan. Det ända som är väldigt svårt för mig och Minna är att komma rätt på andra hinndret i en kommbo med 1 galoppsprång. Minna har så jätte korta gångarter så hon försöker hela tiden att ta två galoppsprång och det blir ju inget bra. Det går ju nu men sen när det blir 110 cm så kommer vi att gå igenom hindret -.-

Så därför är min "läxa" tills nästa träning att rida jätte mycket över galoppbommar och korta och länga henne. Ex, bom-21m-bom-21m-bom. På första 21 m tar man tex 5st galoppsprång och på andra 21m 8st. Så det ska jag göra med henne idag X)

Intresserad av hoppfilm???


Har varit på Fjellare nu innan lunch vi hoppade, jag hade Fair Lady och det gick väldigt bra, orkar inte berätta mer nu. 

Skolan slut för idag

Nu kl 16.10 sluttade skolan, jag har en jäkla massa att plugga på. Vi ska ha BKK på fredag pluss VG/MVG prov. Jag dör det är hur mycket som helst att lästa -.- Men nu är rapporten klar, ska skicka in den nu. Sen ska jag äta och sticka till stallet. Hoppträning idag! :)

Önska mig lycka till!

Minna <333

Nu har jag varit i stallet i fem och en halv timma, jag har inte gjort något särskilt så jag förstår inte hur det kunde ta sån tid! Men iaf, jag har ridit Minna i stora ridhuset. Jag testade att rida med halsförlängaren det gick väl bra men inte perfekt, det gick bättre än om jag inte hade haft den överhuvudtaget. Så jag är väl ganska nöjd ändå.
Imån är det hoppträning för Peppe, tagga tagga nu ska det fanemej gå bra.

Jag har tänkt att Minna och jag ska gå en träningstävling den 16/10 eftersom det är första tävlingen så ska vi nog bara hoppa 70/80.

Minousch och jag i dagsläget


Jag har inte skrivit om Minousch på ett tag nu så här kommer lite om var vi ligger i dagsläget!

Formen har börjat komma mer och mer, hon hommer ner lite lättare och jobbar under sig med bakbenen, dock bara i padocken. I ridhuset rusar hon bara iväg och är jätte svår att få ner henne i form. Vet inte vad jag ska göra. Har någon någon bra övning???

Ammie skulle kommit idag men det gick inte längre. Så vi ska nog ta hem Minousch nästa helg istället så kan vi träna både lördag och söndag. 

Trött

Jag är så jävla trött så jag orkar inte blogga, här får ny dagens favo låt.

Travie MacCoy Billionaire

Ne nu ska jag gå och duscha och sedan äta.

Fy fan va dåligt!

När jag vaknar så har jag tre sms om att dom som har helgtjänst i stallet inte tänker släppa ut hästarna pga av vädret, så har dom gjort sedan i torsdags. Dom skriver också om vi vill att våra hästar ska ut så måste vi smsa innan 8 annars får dom stå inne. Jag tycker det är förjävligt! Tänk om jag inte vaknar fören 11 som idag, då får Minousch stå inne. Så var det igår med och i torsdags. Jag åkte hem i fredags och hon har alltså inte blivit riden fredag, lördag och söndag. Hon kan inte bara stå i boxen från fredag till måndag. Så är det med nästan alla hästarna i stallet. Nästan alla åker hem och då har dom som har helgtjänst ansvar för hästarna och då kan dom inte bara skita i att släppa ut dom. Det kommer vara blåsigt och regnigt hela vintern. Ska hästarna stå inne hela vintern då? Herre gud det är hästar vi pratar om visst dom kanske behöver ett täcke men då klarar dom lite blåst och regn under några timmar. Visst om det hade varit nästan storm då hade jag inte heller velat ha Minousch ute, men det kan inte vara varje dag i så många dagar. Det är antagligen så att dom åker till stallet och fodrar kl 6 och sedan inte orkar åka tillbaka för att släppa ut så dom skyller på vädret och skickar ut sms som säger att vi måste smsa innan en viss tid och så hoppas dom att ingen skall höra av sig så slipper dom!!! Jag tycker att det är förjävligt. Det kommer att blåsa hela jävla vintern och hästarna ska inte behöva lida för deras lathet!!!

Har någon annan varit med om samma sak som jag?!!


Hemma i helgen

Nu är jag hemma, kom hem igår kväll. Idag sov jag ända till 12, snacka om att jag var trött. Igår gick jag dessutom upp kl 6 för jag har utsläpp på fredagar, och att ta av och på täcken och lindor på 24 hästar tar lite tid. Jag skulle dessutom hinna mocka och fixa all mat mm innan skolan började -.-

Nu har jag varit ute på lång promenad med Suger

Wohoo!!!


Jag fick mitt första MVG!!! I Djurkunskap!!! Så nöjd och jag pluggade ändå inte så mycket X)


Hoppträning med Minousch 13/9 -10



Mål:
Att få henne att lyssna på gasen och bromsen!
 
Resultat: Hon var väldigt het idag. Träningen gick ut på att hitta gasen och bromsen på hästarna, en övning gick ut på att hoppa ett hinnder och stanna precis efter det. På första försöket var jag typ på andra sidan ridhuset innan hon stannade men jag lyckades på andra försöket X) Det stod ett hinnder på varje sida i ridhusen = en på varje kortsida och långsida, och så skulle vi hoppa dom så långsamt vi bara kunnde på fyrkantsspåret. I högervarvet gick det skit men så fort vi började i vänster varv så gick hon väldigt fint! Vi hoppade också ett räcke och sedan var det 21 m fram till en oxer och här skulle vi få in 7 galopp språng. Minousch har väldigt korta gångarter så vi klarade det untan problem. Eftersom träningen mer handlade om gas och broms än om höjd så hoppade vi bara 1m men det klarade hon lätt som en plätt XP

Jobba mer på: Vi behöver framför allt jobba med dressyren. Jag kan fortfarande inte alltid få ner henne i form. Men jag vill inte bara nöta runt med dressyren. Jag är rädd att hon skall tappa lusten då.

Eftersom hon bara har varit hos mig i ca 1 vecka så tänker jag främst
"Ha kul, stressa inte, allt tar sin tid"

Hoppträning idag


Igår red jag ut med Minousch och det gick inget vidare, hon ville inte gå framåt vissa stunder och iblan så försökte hon bara galoppera iväg. Men men hon testar mig väl bara antar jag! Ikväll har vi våran första hoppträning tillsammans och jag hoppas det går bra, men det tror jag det gör!

Jag känner att Minousch har börjat mjukna och leta sig ner i låg form och inte bara stressa iväg längre. I skritt i båda varven går hon fint, i vänster galopp går hon också jätte fint i vänster trav går hon oftast fint, men i höger trav och galopp går det inte så bra än. Hon bara spänner sig och försöker rusa iväg hela tiden, det känns som om hon lägger hela sin tyngd i innertygeln, jag har jätte ont i höger arm när jag rider.

Ne nu måste jag dra Julia väntar på mig vi ska gå och pumpa hennes cykel och sedan äta!

Hejdå!

Gruppfälttävlan

I torsdags var det gruppfälttävlan så vi var hela 1:an och några 2:or som var gruppledare ute i skogen i ett naturresarvat hela dagen. Vi gick fyra rundor med tre "lekar" på varje runda.  Vi plockade fjäsk-poäng med våran pyramid bestående av Jimmy(dumbo), Jag, Alex, Fanny, Evelina S och Angelikas hund Chili överst xD
 i laget var också Angnes och Fannys hund Rasmus med. På kvällen så hade dom prisutdelning, våran grupp lyckades komma 6:a av 21 lag och då var vi hälften så många i vårat lag i jämförelse med dom andra. I pris fick vi var sin ljusblå t-shirt, vi skulle sjunga våran lagsång men vi ville inte då våran var jätte lång så vi skylde på att vi inte hade någon. Efter det så fick vi tacos!

Pyramiden

Alex och jag hittade ett skrattretande träd som vi posade lite framför XP



Galopp garanterar ont i benen!

Igår hade våran ridgrupp galopp, vi var bara 5 st så vi fick var sin häst. Det var andra gången jag hade galopp och jag kännde att jag hde mer koll på det nu, dock så blir benen som gele efteråt. Jag fick galoppa på Caretin som dock gillar att bocka när man gasar på men det gick jätte bra ändå, jag lyckades hålla mig kvar och driva honom framåt igen.
Några (ganska gåliga) bilder som Mary tagit, men ändå!

Här kom jag lite för långt upp men jag var tvungen att vila benen lite XP

Det är lite efter denna bilden som har börjar bocka :P

Rebecca A och Karill (tror jag det va)

Julia och Copri

Sedan var det Lisa och Barriär och Ida och Flugan som Mary tyvärr inte fick några kort på!

Ny/begangnad utrustning

När jag köpte minousch så köpte jag även en hel del schabrak av förra ägaren Några exempel:

Lami-cell collige                             Schockemöhle grönt + luva

Schockemöhle padd brun               Schockemöhle padd svart/grå

Schockemöhle Svart                      Schockemöhle gräddvit

Blått JW + JW luva

Rosa Scapa + Scapa luva

Jag var även på Svensk ridsport i KBA förra helgen och köpte ett HV POLO SPORTS 200gr vintertäcke till Minousch. Det har börjat bli j*vligt kallt nu, och Minousch är desutom helklippt. 

Longering

Hejsan! Igår longerade jag Minousch med halsförlängaren och det gick väldigt bra, i början kämpade hon imot lite men sedan slappnade hon av och kom ner i rätt form. Otroligt lyhörd är hon, min Mionousch <33333


Nu ska vi ut och jobba

Skritt

Trav

och galopp

Nej, jag har inte lagt ner bloggen!

Hej! jag vet att jag inte har bloggat på evigheter men jah har inte lagt ner bloggen, jag ska fixa en ny design och så fort jag får internet till min data så ska jag börja igen.

Men jag kan ju säga att jag har köpt en ny häst nu, hon heter Minousch är 11 år och kommer från Holland. Hon tävlas 110 men tränas högre. Igår hoppade jag henne 90 cm och det var ju typ inget för henne hon gick nästan bara över XP Idag så jobbade jag på dressyren med henne och det gick ganska bra. Hon är nästan bara jobbad i hög förm tidigare så jag måste kämpa för att få ner henne i låg form men det går ju tillslut.

Ne nu ska jag gå och lägga mig jag har utsläppet imån kl 6,20 cyklar jag till stallet.

Godnatt

RSS 2.0