Lyssna på denna!

Nu skall jag sova, jag och Ronja har rockat till spotify hela kvällen, här kommer en låt vi bara åhhh... älskade! Men den gick inte att bädda in så ni får gå in själva och kolla. Ni känner nog ingen den :)

http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM

Lyssna vid 2.00 då sjunger Kurt, han är ful som stryk men sjunger gudomligt bra!

Välförtjänt vila!

Minna fick en välförtjänt vila idag. Hon har gått så hårt det sista och senaste hoppträningen var hon typ seg så vi ska inte hoppa lika mycket längre, ett tag blev det juVila tre gånger i veckan, måndag specialidrott, torsdag Johan Lundin träning, söndag tävling. Så denna veckan blir de bara Johan träning och veckan efter det tävling då vi förövrigt gör våran första start i 1m bed A:0+A:0. Ett lycka till vore inte fel :P

Nu ska jag försöka trycka in lite engelska glosor i skallen och sedan ska jag sova!


Godnatt!

Halmstad travet!

Ikväll var jag mf från plönninge på Halmstad travet, vi fick cheka in Peter Untersteiners stall med 100 hästar, och han berättade lite och visade en av  sina finaste hästar, sedan gick vi upp till banan och kollade in lite lopp som förövrigt Peter Untersteiner van två stycken av. En med hästen Abano Suit som är väldigt nära släkt med Cikko Suit som jag ägde förut ^^ lite kul.

Alla plönninge elever delade ut priserna på plönninge loppen ikväll, här till tidigare nämda Peter Untersteiner. Jag är brunetten i röd jacka närmast Peter till vänster på bilden :P

Bilden finns på halmsta travets hemsida och om någon kollade på loppen på tv:n ikväll så filmades vi också!

Dagens och gårdagens tömkörnings/ridpass!

Igår red jag ut och klättreade med Minna och hon tyckte det var sååååå jobbigt! haha stakarn var helt slut när vi kom hem. Jag galopperade mycket i uppför och lite lätt i nedförsbackar. Innan vi skulle skritta hem så galopperade vi upp till utkiksplattsen, och den backen är jätte lång och brant skakars Minna flåsade när vi kom upp, så vi skrittade ner men "man måste ju träna båda galopperna" så vi galopperade halvägs upp igen i höger galoppen som hon inte är lika stark i. På en raksträcka på vägen hem så rejsade vi, det tyckte vi båda var väldigt kul X)
Så träningspasset blev hårt men också väldigt kul, kanske inte så seriöst men men XP


Idag så longerade och tömkörde jag Minna. Hon var väldigt ducktig. Jag började med att longera henne i skritt och trav, sedan tömkörde jag henne och hon gick väldigt bra för att vara första gången, varvbytena var hon lite fundersam på så hon saktade av till skritt de första gångerna men sedan gick det bra. Jag använde halsförlängaren som hjälp men jag tror att jag plockar bort den nästa gång. Hon gick så fint. Hon lyssnade så otroligt bra, gick på tygel, trampade under sig ordentligt och åhhh så fin hon var. Jag jobbade henne i hög form men ca 10 minuter innan jag skulle sluta så lät jag henne gå ner och jobba i låg form och det gjorde hon också jättebra.

Älsklingen "Hållå ska du inte ta bort den här dumma tygeln snart?!" <333

Ny dag, nya tag!


Godmorgon!
Just nu sitter jag (om ni inte förstod de) framför datan. Jag vaknade kl 9.40 och nuförtiden är det att sova ut för mig. Nu äter jag lite frukost innan jag ska dra till stallet och longera Bellis, rida Bennie och istället för att tömköra Minna så rider jag ut i det fina vädret och tömkör imån. Jag ska också mocka deras boxar och fixa hösilage mm. Men som tur är så är de bara tre stycken så det borde inte ta så jätte lång tid (:


Pizza och film på fredag kväll!

Nu har jag precis kollat på filmen "O Brother, Where Art Thou?" och ätit pizza :P Det var en väldigt fin men också väldigt rolig film, som jag rekomenderar om man är lite depp någon dag.

Hoppträningen för johan igår gick väl hyfsat bra, eller Minna hoppade ju fint men hon var lite seg nästan så jag fick sitta och driva, driva driva. Vi hoppade många långa distanser, kombination, serier mm och det gick väl bra det var väl bara det att Minna var lite seg då men sissta gången vi hoppade serien och kombinationen så blev det jätte bra. Avståndet var perfekt och hon rundade ryggen ricktigt snyggt, jag var med över hindret med hand mm. Jag är jätte nöjd. Det gör inget att hon var lite trött, vi har ju tränat så mycket nu det sista. Träningar och tävlingar och nästan inga vilo eller lungnare dagar. Så nu ska vi ta det lite lungnare fram till nästa tävling.

Bild från tävlingen på Plönninge 20/3 - 2011

Idag red jag ett ganska så hårt dressyrpass i paddocken och det började jätte bra och sedan var det okej, hon var fortfarande lite seg.

Imorgon kör vi lite lätt longering eller tömkörning. På söndag rider vi ut och på måndag får hon vila. Jag skall dessutom i helgen ta hand om Ronjas och Josefins hästar och rida/longera dem. Så jag har att göra (:

Film från tävling 20/3 -11 Plönninge



Sovmorgon!

Sovmorgon till 10.10 idag, så inatt har jag sovit ut så nu är jag på topp igen :D Ikväll ska jag rida ut med Minna en sväng. Jag ska se om jag hittar ner till havet, kan bli kul XP får se om jag hamnar på Hawaii eller något ^^
Nu har jag datakunskap, men det är inte så många som lyssnar, alla sitter på facebook, haha! 


Kort om dagen!

Idag spänderade våran klass morgonen på Fjella med stalltjänst vi släppte ut ALLA hästarna + hästar ut och in i skritten, mockade, halmade, krattade, sopade mm på 45 min det blev ingen ridning för vi skulle starta upp ett nytt tema med att ha Zumba för en instruktör. Så jag han mocka där imellan. Zumba var väldigt kul och jag skulle nog vilja göra det igen (: Efter lunch var det dubbelpass mikrobiologi, sedan slutade vi. Jag åt pizza med Amanda och Ida sedan drog jag till stallet. Minna skulle igentligen fått vila idag men eftersom jag skulle med och hjälpa Ronja med att höja/sänka hinder så hoppade jag upp i repgrimma i vanliga kläder och ingen hjälm :P Men det gick bra. Vi red först i paddocken jag galopperade något varv och alla tyckte det var skit kul att jag red som jag gjorde. Sedan red Rebecca, Louise och någon mer förbi och rebbeca robar -Var har du gjort av hjälmen? Då hoppar jag av snubblar, trillar omkull och landar på rygg och jag lovar ALLA i paddocken skrattade åt mig, haha gud vad jag skratta och Minna bara stod där och kollade på mig XD



Vi gjorde lite NH övningar innan vi hjälpte Ronja att hoppa i stora ridhuset. I slutet hoppade hon och Bellis 110 cm jätte fint hon hoppade även 120cm som också gick ganska bra även fast hon var rätt trött. De slutade med att hoppa lite 90cm.

Sedan lyckades klumpiga ikkeviga korven Emma komma upp på Minna igen och vi tog en runda på galoppbanan innan vi skrittade hem.

Nu sitter jag på rummet och försöker få mig själv att lämna datan och plugga istället. Sovmorgon imån!

Lokal tävling Plönninge RF 20/3-11

Häst: Minousch

Klass: 90 cm bed A

Resultat: 0:a tid 44,68 s

Kommentar: På framridningen/hoppningen så var hon jätte fin:D Vi hoppade bara en gång på vardera hinder men det räckte, hon var så fin. Vi gick in på banan och jag känner hur hon taggar. Vi hoppar banan och 0:ar, ritten kändes jättebra. Jag svängde lite snävt mot fyran men det störde inte, det språnget blev väldigt bra ändå. När jag såg tiden sedan så undrar jag om det kanske gick lite fort, alla andra hade 49 s eller långsammare. Men det kändes och såg inte snabbt ut, det var ju inte stilhoppning så det gör inget, det var lite synd det inte var "på ricktigt" då hade vi vunnit, eller ja de har inte lagt upp resultaten på equipe än så jag vet inte som jag skulle vunnit men endå XP 

Jag var sjukt nervös imorse eftersom det inte hade gått bra alls att rida henne i förrgår, igår gick det dock bra men jag var rädd att det inte skulle gå bra idag pga i förrgår. Men det gjorde det ju ^^

Film kommer i kväll, jag skall bara redigera den lite. Bilder kommer också när pappa skickat dem.

Någon som vet någon som skall fota på tävlingarna på söndag???

Ridpasset idag gick skit,det var många i lilla ridhuset för att stora är förberedd för tävlingarna i helgen. Ridpasset började bra men sedan... nej jag vill inte berätta det nu men det slutade ändå okej. Det blev inga filmer eller bilder och Ronja och jag red inte varandras hästar heller men det får bli en annan gång.

Stalltjänst i helgen jippie not >.< men jag får iallafall titta lite på tävlingarna, jag skall dessutom försöka att klämma in lite funktionärstjänst som är obligatorisk för specialidrottare :I

Någon som vet någon som skall fota på tävlingarna på söndag???

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon :P

Johan träning 17/3-11

Johan Lundin träning igår och det gick sjukt bra! Vi hoppade mycket omhoppningshinnder när vi hoppar de så snett att man nästan hoppar över stöden. Det var många långa distanser och de kom vi bra på, det var första gången vi hoppade i det nya underlaget och det var väl inte världens bästa för det var så gypt på vissa ställen vå vi var påväg att gå omkull en gån i en skarp sväng fån oxer till kombination. Kombinationen då... ja det var ju normalt avstånd i den och det låg desutom på ca 1m med en lång oxer in, men det klarade vi som ingenting. Det är Minnas självförtroende som begränsar oss, inte det att hindren är "läskiga" för hon tittar aldrig på någonting., utom det är när vi kommer lite nära eller att jag inte riktigt sköter mig XP som hon vägrar, men nu var det längesedan.

Nu är vi ricktigt taggade inför söndagens tävling! På måndag så har alla specialidrottare dessutom obligatorisk stilhoppning. Inte så smart att ha det dagen efter tävlingen. Men men vi ska ju bara hoppa en klass på söndagen så hon kommer ju knappast vara slutkörd.


Nu ska jag sticka till stallet och rida. Ronja och jag ska rida varandras hästar en liten stund så det kommer nog bilder och filmer på det senare.

Hejdå

Night night!


Nu ska jag snart gå och lägga mig, natten till idag sov jag bara fyra timmar eftersom jag var tvungen att åka från stallet kl sju. Så inatt ska jag ta igen lite :P
Imorgon kl tio är det dressyrträning för Charlotte och sedan på eftermidagen bär det av mot plönninge igen!

Night night!

Lokal tävling Kungsbacka RK 13/3-11

Idag var jag och Minna på årets första, nej föresten våran allra första lokala tävling någonsin tillsammans. Vi hoppade bara en klass och jag var första start. Jag går in och sicktar inte på vinst utan att bara gå runt. Vi går 0:a och har tiden 53.11 som är ganska bra. Jag tog kurvorna ganska stora. Mamma går och kollar resultat listan efter en stund och jag ligger etta :) När det startat ca 20 st så går mamma och kollar igen och  då har en tjej fått tiden 50.62 så jag ligger tvåa. Där låg jag kvar. Så på min första lokala tävling någonsin så kommer jag tvåa :D Jättenöjd! Det var ju bara bedömning A så det var ingen omhoppning.

Nu taggar vi till nästa helg på hemmaplan, då är det 90 cm bed. A, Men det är 80 starter så chansen är väl inte jätte stor att vinna även fast vi satsar. Men, inget är ju omöjligt :D 

Igår kväll red jag Minna lite lungt i skritt och trav och lite galopp sedan tvättade minnas fyra gråa ben så de blev vita igen. Jag gjorde en inbakad fläta i Minnas pannlugg då den annars skulle stuckit utanför luvan. Passade på att frisera manen också, den blev ganska kort med det ser mycket fräschare ut så.

Minnas pannlugg blev ju sådär lagom snygg X)

En nöjd Minna får sin lunch <3


Två bilder jag kunde ta fråm filmen, jag får se om jag hittar en sladd så att jag kan ladda upp filmerna ;D

Johan Lundin träning

I fredags tränade jag då för Johan Lundin och det känndes väldigt bra. Vi var i lilla ridhuset så det var ganska trångt men det gjorde ingenting. När jag kom in så kännde jag bara yes nu kör vi. Vi började rida fram i trav och sedan lite galopp sedan gjorde vi trav bommar som nedan: Vi skulle sitta ner i traven och ha en samlad trav fast dock inte göra stegen kortare om ni förstår vad jag menar.

Sedan galopperade vi på fyrkantspåret och i första hörnet efter långsidorna så skulle vi göra så små volter, och det har ju inte Minna och jag några problem med så det gick ju bra.

Sedan började vi hoppa. Vi värmde upp på 1:an och 2:an från alla möjliga håll. Då låg det bara på ca 80cm. Sedan höjde vi till 1 m och hoppade 1:an, 2:an och sedan oxern. Minna var jätte ducktig. Vi kom rätt på alla hinnder. Inga stopp och inga rivningar. Hon hoppade inte av så nära som hon beukar göra utan lysnade på mig och hoppade av stort, det har hon aldrig vågat förut. Hon litade på mig och det känndes så bra när hon gjorde det och lyssnade på minsta lilla vink. Jag kunnde korta och länga henne mot hinndren så att vi hamnade helt rätt varje gång. När hon hoppade så hoppade hon igenom hela kropen ricktigt stora och runda språng. Det var så coolt när hon värkligen hoppade, såå stor skilnad.
 
Sedan skulle vi hoppa kombinationen och jag bara "eh skojar du den där är 1 m hög och maxad på längden Minna tar nästan ponnysteg och brukar inte klara kombinationer med normala avstånd" Johan sa bara strunt i vad som varit och tänk bara på hur bra det ska gå nu. Jag bara okej då kör vi. Och det gjorde vi och det blev perfekt XD Hon hoppade så mycket med ryggen över oxern så jag lixom bara skrattade när vi flög över X) Nästa gång vi gick på det så var jag nog lite mycket av ett kontrollfreek så vi kom lite nära första och då blev det jättefel till oxern så då fick jag ett stopp. Vi kom igen och då hoppade hon supperfint igen:) Vi gjorde det några gånger innan vi hoppade en bana på 9 hinder varav en kombination. Alla är inte utritade men det är samma hinder vi hoppar vidare på. När vi hoppade hela banan så hade jag lite svårt att komma ihåg den så jag fick skrika vart ska jag nu oc det gjorde att jag inte tänkte så mycket på själva hindrena jag just skulle hoppa utan bara tänkte framåt och på nästa hinder och då gick det jätte bra. Jag var la lite flaxig men det gick ju bra endå.

Johan sa åt mig att tänka på fyra saker som var bra istället för vad som var dåligt. Jag sa:
  1. Vi kom rätt på alla hindren dvs inte för nära.
  2. Jag var med över alla hindrena, jag var med med hand mm.
  3. Hon vägrade inte trotts att jag stryrde på väldigt snävt ibland.
  4. Vi hade ett bra grundtämpo.

Johan la dessutom till, "ni gick ju felfria också" haha 

Han var väldigt bra, rekomenderar honom starkt!

Nu sattsar vi på tävlingen den 20/3 på Plönninge sedan i Harplinge.


Fredagar är alltid segast!


Hoppträning för Johan Lundin igår, jag kan bara säga att det gick sjukt bra. Mer berättar jag ikväll när jag kommit hem. Nu har vi svenska sedan är det bara hästkunskap och matte kvar sedan slutar vi :) Fredagar är alltid segast! Mamma kommer och hämtar mig så jag slipper ta tåget.

Hejdå //Emma

Måndag, tisdag...

Det var hoppträning i måsdags ja jag vet jag sa att jag skulle sluta men annars hade jag inte kunnat rida då båda ridhusen var upptagna. Det gick i varje fall jätte bra. När vi hade värmt upp så hoppade vi bom kryss bom på böjt spår och det gick bra på en gång. Vi galopperade också längs fyrkantspåret och sedan skulle vi lägga en volt lite större än 10 m och det var ju lätt. sedan sa han "försök göra en 10m volt" så liten som möjligt och det klarade vi på första försöket. Sedan sa han att vi skulle göra voltwn så liten som möjligt försök få den till 10 m, Jag gör på första försöket en 5 m volt. Men Minna har ju inte särskilt svårt för snäva svängar X) Sedan hoppade vi på stora mittvolten en oxer och två räcken. Det blev ganska tight men vi lyckades varje gång. Det känndes som om jag värkligen fick koll på det. Avstånden satt perfeckt nästan varje gång och hon hoppade till och med av när det blev lite långt. Hon hoppade av när jag bad henne och tog då inte ett halvt galoppsteg till som hon brukar försöka göra. En gång kännde jag att hon bromsade upp lite men jag parerade det så att hon hoppade ändå och det hoppet var perfekt!!! Rätt avstånd, rundad rygg, jag var med med hand mm. PERFEKT! Så nöjd :D

Idag hade vi Fjellare både för och eftermiddag så vi fick rida två gånger. Första gången red jag Cover Girl hon var fin men när vi skulle börja galoppera i höger varv så fick jag en chock hon galopperade mig ur sadeln j*vlar vilken galopp, det gick knappt att sitta ned! Det blev inte heller bättre av att stighlädrernas spännen skavde :/
Vi tränade på trav och galoppbommar på volt så att hästarna skulle vara ställda och det fungerade på en gång.

Andra passet så bestämmde jag mig för att rida Minna, vi skulle rida självständigt då lärarna skulle ha betygssnack med den andra halvan av gruppen som inte red. Så det blev som att rida själv fast på skoltid :) Det gick föresten ricktigt bra, inte perfekt, långt ifrån perfekt men ändå mycket bättre:)

Jag hade då också betygssnack och jag låg på et VG ++ så det är jag jätte nöjd med, typ ingen fick MVG och dem som fick det är naturbegåvningar :P så det känns jätte bra ^^

Nu ska jag sova, har "pluggat" hella kvällen (försökt plugga då Ronja och jag bara babblat på om allt möjligt men nu är hon hos Claudia mf. så jag hann blogga lite.
Som sagt nu ska jag sova, jag mår inte så bra heller då jag fått sådan ricktig rethosta som gör så ont, jag har huvudvärk och ont i ryggen så jag behöver sova ut.

Godnatt alla bloggläsare // Emma

RSS 2.0