Nya jackan!


Ni får vrida lite på huvudet för datan ville inte sammarbeta och vrida den idag ;)

Kan ni gissa?

Imorgon kommer jag troligtvis att köpa en grej jag har sucktat efter länge (om den passar) här får ni en ledtråd:

Någon som kan gissa vad det är?

Pluggmode

Nu går jag in i pluggmode. Jag ska verkligen koncentrera mig och jobba nu i några timmar så jag kan slappa och ha söndadkväll med familjen sen. Men som sagt massa plugg, bara att sätta igång!

//Emma

Longering - Griffe

I fredags så hade jag väldigt ont om tid i stallet då jag skulle åka hem, så jag bestämmde mig för att bara longera Griffe en kortis. Det blev lite bilder också.



Det blev bara kort i traven när han gick allmänt lågt och konstigt men det var inte så lätt att få honom att hålla traven när jag tog kort. Jag har liksom inte tre armar ;)




Haha varje gång jag bad honom göra halt så drog han ut snodden till maximum, bara för att liksom. Hehe


Vinnaren av Jerringpriset!

Våran helt egna Rolf-Göran Bengtsson! Riktigt stort för ridsporten att han vann!


Klicka in här och se och läsa om Roffes vinnst i Jerrinpriset 2012!

Lördag den 14:de var min försenade fredag dem 13:de.

Lördag den 14:de var min försenade fredag dem 13:de.

Var jätte taggad och skulle rida ett regält dressyrpass på Griffe igår men så när jag skulle krattsa hovarna så har han då tappat en sko -.- Störigt! Men hovslagaren skulle ändå komma nu i veckan så jag ska bara försöka få han att komma tidigare. Annars får jag väl ta med han till tappsko kompitens kursen och slå på den själv xP

Så det blev ingen ridning igår då med andra ord. Hovslagaren klagar redan på att det inte finns någonting att ta bort av hovarna innan han börjar blöda, så jag vill inte riskera att den slits mer genom att rida honom. Jag får se lite hur jag gör beroende på när hovslagaren kan komma, vill ju inte att han ska stå igentligen.

Kan ju bara tillägga eftersom jag bloggat så dåligt denna veckan att Griffe har gått supperbra hela veckan. Det har inte varit ett enda pass som inte gått bra :D

Nu ska jag ta och slappa lite till innan jag drar till stallet. Jag ska dessutom ta kort när Rebecca hoppar med sin ponny Nelson.

//Emma

Mysig uteritt med Griffe

Idag var jag för en gångs skull i stallet när det var ljust ute så jag red ut en mysig runda med Griffe i det underbara soliga vädret. Han skötte sig jätte bra, det blev mycket skritt men även mycket trav och galopp. Han tyckte det var riktigt roligt i galoppen och ville gärna försöka att dra på lite på raksträckorna ^^

Nu är det dags för mig att sova. Jag ska upp och ha utsläpp imån :/

//Emma


Storhoppande ponny!


Ulk d'été étalon PFS par Heartbreaker by elevage-d-ete

När jag ser den här ponnyn, e. Heartbreaker, hoppa undrar jag om det finns någon liten ponnyryttare som kan sitta kvar i dem sprången. Spola fram till 00.45 och kolla själva.

Soft dag!

  • Jag gick upp 07.30 och åt frukost
  • Första lektionen Kunskapstorg men jag har inget att pluga på
  • Sover i 2 h
  • Går upp för att gå på Photoshop lektion 10.10 men vi har ingen lärare så jag gick till rummet igen och läste
  • 11.40 Lunch
Och nu väntar jag på att klockan ska bli 12.45 så vi kan gå till nästa photoshop lektion som vi inte heller kommer ha någon lärare. Gissa vad vi har fjärde lektionen? Jo photoshop! >_< sååå jag var ledig hela dagen idag.

Om jag hade vetat det tidigare så hade jag sovit länge och sedan stuckit till stallet. Men det ska jag göra så fort vi sett att läran inte kommit.

Kul att det kan bli såhär varje onsdag då hon typ aldrig kommer :/ Jaja men man får inte bli ledsen när man blir ledig ;)

Hästkunskap



Dagens sista lektion, sedan drar jag till stallet!

//Emma

Klar för natten!

Så igår blev Griffe färdig klippt. Bilderna är tagna när han är färdigklippt och klar för natten! Ska fixa en uppställd bild på honom så ni får se hur det blev.


(Såg nu hur konstigt han står med höger fram, men så brukar han inte se ut)

Pang på!

Skolan startar direkt med föreläsning i hästkunskap.

Jag red Griffe i morse innan lunch. Jag red på terrängbanan där hindrerna var undanstädade, eftersom marken var frusen så gick det bra trotts att han halkade lite ibland. Anledningen till att jag red där var att paddocken var som cement, stora ridhusets tak fortfarande sönder och nytt, väldigt djupt underlag i lilla så där gick inte att rida.

Det gick i alla fall jätte bra, jag har ju inte ridit han på tre dagar pga ögat och resan igår. Men han vat fint framme, mjuk och följsam. Jätte nöjd med honom :)

Jag lånade också skolans klippmaskin så ikväll blir det till att klippa färdigt Griffe!


//Emma

Packa ner - resa - packa upp -.-

Idag har dagen har gått väldigt fort. Det började med att jag gick upp tidigt för att fodra sedan snabbt in och äta frukost sedan direkt ut och sätta igång och klippa Griffe, jag han dock bara halvvägs då maskinen krånglade så han är lite allmänt ful nu :P tömma boxen gjorde jag också.

Julia gick iväg med mighty för att slå på en tappsko och då blev Griffe sådär fåning igen och stod och piafferade i gången -.-

Sedan var det dags att packa in all packning och häst, sen bar det av mot plönninge.Jag var så megatrött så jag sov större delen av resan ner. Men sen var det bara att sätta igång och packa upp allt igen och fixa iordning åt Griffe i stallet mm.

Nu sitter jag på rummet nyss hemkommen efter att ha vart och ätit pizza i Harplinge. Känns konstigt men ändå skönt att vara tillbacka. Dock så saknas en av dem viktgaste pusselbitarna som gör att jag trivs här. Så jag hoppas att den snart kommer tillbaka <3

Nu blir det väl lite filmtittande och sedan ska jag nanna tidigt.

//Emma

Back to reality

Imorgon (idag) bär det av till Plönninge efter ett långt (kort) jullov! Jag måste erkänna att jag har lite ångest. Jag vill inte tillbaka samtidigt som jag vet att när man väl är där så är det skönt av vara det.

Griffe och jag har gjort enorma framsteg under lovet, det känns jätte skönt att vara back on track igen. Han har gått upp i vikt och där med fått tillbaka orken. Tyvärr avslutade vi nu med denna "skadan" men den är snart läkt och vi är redo att köra gärnet igen.

Jag är jätte taggad inför denna terminen att verkligen visa alla vad vi kan! Så se upp på banan för här kommer vi, bättre än någonsin! (A)

//Emma

Diss till KL

Jag måste nog erkänna att jag har gått och tröttnat helt på Kingsland. Alla har deras drejeroch igentligen (tänk efter odentligt) är de egentligen så snygga?! Jag tycker de är ganska tråkiga faktiskt. Visst tycker jag deras pikeer och tjocktröjor är snygga och vissa ridbyxor är helt okej. Men igentligen så är det ju bara samma saker som kommer om och om igen.

Däremot har jag fastnat mer och mer för equilines produkter. Även pikeurs grejer är snygga men inte heller här så mycket fantasi.






Bloglovin

bloglovin

Följer ni mig inte på bloglovin? Klicka på knappen och ändra på det! ;)

Otur

Idag skulle en kompis komma med sin häst och vi skulle rida tillsammans men den planen gick i stöpet när jag imorse när jag var ute för att fodra upptäckte att Griffe fått en äkligt sår på ögonlocket och han var regält svullen och öm. Han hade dessutom fläkt bort all päls i hela pannan.
Boxen var halft demolerad (mellan väggen hade förskjutits typ 50 cm och det hade sprukit lite överallt.) Vi tror att han har ramlat och att det är det som orsakat detta, men jag kan inte hitta vad det är han har skadat sig på.

Det är inte så illa så vi böhöver åka till veterinären men det blir ingen ridning idag.

(Jag är igentligen lite glad att boxen gått sönder, för vi har haft planer på att bygga om stallet helt och hållet och nu måste vi ju göra det)

Svart & Guld


Film från hoppning 4/1 -12



Griffe och jag hoppar lite på skoj. Och för att vara en häst som inte hoppat något i sitt liv så tycker jag han är ducktig. Dock filmades det inte när han hoppade 65 cm. Det var egentligen då han hoppade bäst ^^

Tävlingsplanering 2012 - Griffier

Jag har tänkt att starta någon dressyr tävling med Griffe nu under vårterminen och än sålänge har jag tänkt att vara med på några av dessa. V 23 vet jag dock inte vilken klubb jag väljer än.

Jag kommer att rida L:B till att börja med så får vi se vart det leder :)


v6 2012-02-10 (1) Plönninges februaridressyr Reg/Lok Dre H

Föreningen Plönninger... Lätt B:1 2006, Lätt A:1 2007, Medelsvår B:1 2003

v11 2012-03-17 (2)
Reg/Lok Dre H

Kungsbacka Ridklubb

v15 2012-04-15 (1) Div 3 omg 1 Lok Dre
H

Hermanstorp Kör o Rid... Lätt C:1 2008, Lätt B:1 2006, Lätt A:3 2003, Lätt A:4 2008

v23 2012-06-06 (1)
Lok Dre H, P

Frillesås Rid o Körklubb

v23 2012-06-06 (1)
Reg/Lok Dre H

Nordhallands Ridklubb Lätt B:2 2003, Lätt A:3 2003, Medelsvår C:1 2011, Medelsvår B:3 2008, Medelsvår B:4 2003









//Emma



Bilder och filmer!

Jag har en massa ovisade bilder och filmer ifrån lovet. Bland annat ifrån när jag hoppade hela 65 cm med Griffe som inte kan hoppa XP

Något ni är intresserade av att se?


Griffe efter hoppningen iförd hoppsadel, dyon träns och senskydd.

Hård träningsvecka (...or)

Ja denna veckan, eller igentligen hela lovet har Griffe och jag legat i hårdträning. Han har lagt på sig i hull och muskler och ser nu riktigt fin ut. Vi har haft många dressyr träningar för Ammie och det mesta har tillslut satt sig. Då vi har inte behövt lägga ner massa tid på att få honom att jobba med bakbenen eller gå i en 100% korekt form så vi har kunnat jobba med en del annat. Tex. öppna/sluta på fyrkant eller volt, galoppombyten (varje, vartannat) mm. Piaff och passage har varit ett inslag på varje träning för att hämta bakbenen på honom.

Idag gick det doch ngt sämre, inte dåligt men inte heller perfekt som det kännts nästan hela lovet!

Julia har också tränat för Ammie med sin häst Mighty (som står hos mig) men idag upptäckte de tyvärr att han var halt i v. fram. Tråkigt då hon har gjort sånna enorma framsteg med honom över lovet :( Så imorgon skall jag ta honom till min hovslagare för att se om det är en hovböld. Hoppas nästan på det så det inte är ngt värre.


En bild ifrån ett dressyrpass någoon gång under lovet. Dålig bild, men på orginalet såg man inte änns att det är en häst då den var så mörk och grönaktig så jag tycker jag ändå gjort ett hyfsat jobb för att vara nubörjare i photoshop ^^

//Emma

Bloggtorka

Nu var det dåligt bloggat här, men från och med nu ska det bli bättre!

RSS 2.0