Sjuk hela långa veckan

Nu har jag inte bloggat på evigheter. Men jag har ju varit på skolan (eller ja jag är ju fortfarande där) men men jag har varit jätte förkyld hela vecklan och har typ knarkat epren och halstabletter och jag har fortfarande inte blivit något bättre.

Imorgon ska jag åka och provrida två hästar  halvblod i Göteborg som är 9 år och heter Unity och ett KWPN sto som är 12 år och finns Höganäs, Önska mig lycka till! Ne nu ska jag gå och ta en dusch ta en till tablet och sedan lägga mig och se på film.

Saknar Cikko sååå!!!

Nu är jag tillbaka på skolan och denna veckan så ska vi rida två gånger och träna på att tex visa häst vid hand, longering och massa säkerhetsgrejer dom måste visa oss, så vi har två hela förmiddagar och en hel eftermiddag på Fjällaregård gött!!!

Saknar Cikko sååå mycket nu det är helt sjukt vad jag saknar honom!!! Vill ha tillbaka honom och bara gosa och pyssla om honom.

Många provridningar

Nu var det länge sedan jag bloggade!!! måste skärpa mig nu.

Igår var jag och provred en häst som heter Sundance Kid, han var jätte trevlig att rida dock så hoppade han lite flackt = hade inga direckt runda språng. Men jag fick till några fina språng ändå.
Jag lyckades tom glida av en gång haha men det var helt och hållet mitt fel, jag hoppade ett 1 metershinnder och släppte iväg honom lite för mycket innan hinndret och kom då lite nära så när vi landade så gled jag ur ena stigbygeln och då la jag vickten i den andra och då undrade han vad jag höll på med så han hoppade lite åt sidan och då gled jag "snyggt" av. haha helt och hållet mitt fel.

Jaja Ammie tyckte han såg fin ut så hon ska åka med nästa gång och rida lite och känna på honom, dock så blir inte det fören den fjärde september då jag bara kan på helgerna och ägaren inte kan på söndagar och nästa helg så är det en annan där och provrider honom, såå det blir om två veckor -.-

Men imorgon ska jag åka och provrida en häst i Fjärås som verkar väldigt trevlig. Nästa lördag så är det en häst som heter Pégase som jag ska provrida.

Ja nu ska jag gå och lägga mig! Godnatt

Dagens fråga

Vilken är din favorit film? Varför?





Nu ska jag gå och se på film i skolans "biosal" vi ska tydligen se Surfs up någon som har sett den???


Plönninge den första "riktiga" dagen

Hejsan alla har inte så mycket mer att berätta idag. Jag har har ridit på förmidagen och då fick jag rida Dirigent, det gick väldigt bra men han var lite tjafsig i munnen och ville inte ricktigt gå i form men jaja det var ju bara första gången jag red honom. Jag har tidigare ridit Copri och det gick väldigt bra men sen har jag också ridit Living  Dream som är en ren dressyr häst och honom gillade jag väldigt mycket även fast jag är mer för hoppningen.

Dirigent

Copri

Leving Dream

Ja vad har jag mer gjort idag..? jo vi har haft föreläsning om människan och husdjuren inför vårt 4 veckor långa tema arbete.

Vi slutade 14.15 idag men har dock inte haft så mycket för mig efter de mer än att diska :/ ja och nu sitter jag här.

Pizza

Hej alla nu har skolan kört igång eller ja första dagen är slut... nu kl 16,30 är det middag (pizza) så ska snart gå och äta se om jag hittar någon att sitta med! Haha

Jag var och tittade på en häst igår och allt verkar jätte bra men jag är lite rädd att hon är lite för tung = att hon blir lite klumpig!? jaja Ammie ska titta på filmen så får vi se vad hon tycker.

Ne nu är jag hungrig! Hejdå

Skolstart och häst provningar

Nu ska jag åka till plönningeoch lämmna mina grejer och sen åker jag ner till skåne och kollar på två hästar.

Jag kommer inte kunna blogga denna veckan eftersom jag är på plönninge så det blir ett litet blogguppehåll, men på helgerna ska jag blogga och sen tar jag ju med mig datan om några veckor.

Hejdå

Min åsikt!

Jag tycker det är så sjukt, idag när jag var ut och drog iväg lite då sliter ryttaren till i tyglarna, då blev hästen rädd och hoppade till lite då smäller ryttaren till den ännu mer och piskar, när hästen väl står stilla så sparkar hon allt vad hon har hästen i magen (med sporrar på) flera gången och mamman till tjejen står och säger "en gång till hon behöver lära sig att inte göra så". Vadå det var ryttarens som stressade hästen till det!
Jag såg också samma tjej inne på banan bara pisska sig runt banan och näe dom kommer ut så bara slänger hon sig bara av och inte klappar hon eller berömer hästen när hon bara ger hästen till mamman och går där ifrån.

Man ser dessutom bortskämda barn som kommer till tävlingen och går iväg och ställer sig och pratar med kompisar och låter mamma och pappa fixa allt och sedan när tävlingarna skall köra igång så har inte ryttaren änns funderat på att det kanska skulle vara bra att gå banan, nä men det var inte hennes fel det skulle mamma och pappa säga till henne att göra. Så trött blir jag på alla som bara säger "imorgon ska jag tävla" och det betyder ungefär "fixa det mamma"    
Man hör när föräldrarna diskuterar på tävlingsplattsen, barnen bryr sig tydligen inte ett skit om att göra iordnig hästarna. En tjej hade tex gått upp tio i nio när tävlingarna (iförsig 40cm) börjar kl nio men änndå det tar sin tid att gå upp göra iordning sig själv göra iordning hästen lasta köra dit och rida fram. 


Framridning/framhoppning

Del av banan.

Lycka till Evelina o Alladin!

Idag har jag jobbat hela dan, Igen! Men idag har det varit ganska lungt och jag har sluppit att diska och fått laga mat och servera istället mkt roligare. När jag kom hen så gav jag Koja mat och gick ut en prumenad med henne. sedan så test cyklade jag "nya" cykeln (jag fick mormors knappt använda). Så jag cyklade ut en sväng med Sugger upp till stora vägen och tillbaka.

 
Tänkte åka och heja på Evelina och Alladin som ska gå sin första hopp clear round imorgon. Ett stort lycka till till dom!

Nu ska jag packa klart för imorgon åker jag ju till plönninge.

Bilder från 9/8


Cikko och nya ägaren Anna.
.
Lastträningen/NH

Suddig bild men här går Cikko in själv i transporten.

Dags att åka

Det här var sista gången jag såg Cikko :´(

Barnvakt hela dan!

Idag har jag suttit barnvakt från 8.30 till 18.30 för Anton min granne som är 3 1/2 år gammal phuu så trött är jag nu!!! Och imån ska jag upp och jobba på golfbanan hela dan -.- 

Är det bara jag som tycker att denna sommarn har gått för fort?? Jag har ju bara jobbat hela tiden.

Chanell Cloc

Det blev inget köp med Naomi men det kändes inte bra speciellt inte efter vi fått reda på massa negativa saker dom undanhållit för oss.
Men iaf jag har varit och tittat på en häst i Borås och det lät jätte bra innan men när vi kom dit så var det första vi såg att hennes höftben stod ut och att hon nästan såg mager ut, inte om magen för där var hon i normalt hull men annars så såg det ut som om hon inte har fått någon mat eller näring på evigheter. Dom sa att det bara var muskler som behövde byggas upp men vi får vi se vad Ammie säger. När vi red så gick det bra och hon var jätte ducktig, hon gick fint i form och hoppade supper hon var lite hoppig i galoppombyterna men det går ju att träna upp, så jag vet inte. Hon heter föresten Chanell Cloc och är 11 år. Hon har tävlat LA/LA i Danmark och var rankad som top tio bästa 5 åring.

Chanell Cloc!

Update!


Idag har det varit mycket... jag hittade Naomi på bukefalos där hennes ägara skrivit massa information vi inte fått reda på men det har löst sig nu men eftersom jag har hållt på med detta hela dagen så har jag inte hunnit äta något alls så jag är jätte hungrig nu och ska äta en toast.

Bloggar mer senare.

JOBB

Idag har jag jobbat på golf resturangen igen och har jag sagt att det har varit mycket att göra andra dagar så är det ingenting i jämförelse med idag, det var nämligen junior tävling hela dagen så det var smockat från att jag börja kl 10 tills att jag sluta kl 16. Så nu ska jag äta lite och sen ja vad ska jag göra sen? Om jag hade haft kvar Cikko så hade jag ridit ut men eftersom jag inte har kvar honom får jag väl läsa eller titta på tv eller nått.

Cikko åkte kl 21.00

Nu har Cikko åkt. Det känns så tomt. Nu kommer jag vara hästlös för första gången på 4 år.

Imorgon ska jag jobba och på onsdag så ska jag ringa Ammie så jag kanske kan åka dit och rida några av hennes dressyrhästar så att jag håller mig sysselsatt. 
Idag har jag ängnat min tid åt att packa alla Cikkos grejor, jag har också rensat bland grejorna jag ska ha kvar och tvättar allt så att det är rent tills Naomi ska använda de.

Ne nu måste jag gå, ska äta lite. Bloggar mer imån efter jobbet. 

Hejdå!

Wohoo!!!

Wohoo!!! Cikko gick igenom besiktningen! Såå glad är jag nu. Kl 18.30 så är kommer dom och hämtar honom men först så ska vi visa dom hur vi lastar Cikko. Vi har ju tränat NH för att det ska gå att lasta honom och nu går det ju bra. Nu måste dom nya ägarna fortsätta med NH för att kunna lasta honom och då ska Yuri visa dom lite ikväll.

Nu ska jag äta lite och sen ska jag rusa ut och ta in Cikko.


Veterinärbesiktning kl 12.30


Nu är jag jätte närvös, kl 12.30 är det veterinärbesiktning på Cikko. Jag är så rädd att han inte går igenom. Fast han är ju inte skadad så varför skulle han inte det?! men jag är jätte närvös ändå.

Nu ska jag ta och äta lite och sedan går jag ut och gör iordning Cikko. Om han går igenom så komme jag ängna hela dagen till att packa hanns saker, för dom kommer och hämtar honom ikväll.

Jag bloggar mer ikväll.

Nu tar jag in Cikko

Ne nu har jag bestämt mig, jag tar in Cikko inatt. Det ska tydlingen fortsätta att regna så här jävligt hela natten och jag kan inte låta Cikko stå ute stackarn. Det kanske är sista natten han är här men jag bryr mig inte, Cikko skall in. Jag får väl uppna en ny ströbal och lägga in i den ny rengjorda boxen.

Nu går jag ut och tar in stackarn.

Equestrians - We Dream



Kommentera!

Compaq presario CQ61 MIN!!

Jippi jag har fått en egan dator nu en Compaq presario CQ61 om det nu säger er något. Så nu kan jag fortsätta blogga även fast jag flyttar.

Det var såå enkelt att få igång den, det var bara att stoppa i bateriet, sätta i laddaren, starta den, skriva i tid och datum, fixa virusskyd och sedan bara att börja surfa. ^^


Min första egna dator xD


Varning pissigt humör!

Jag orkar värkligen inte blogga idag men jag lägger in en kort ändå.

Jag har jobbat på golf resturanden idag 10-16.30 slut körd även fast det inte var såå många timmar ändå, men det var många kunder. Det var stekhett och sol hela dan och jag tänker " Jippi då kan jag rida ut och galoppa Cikko när jag sluttat". Och ja visst när jag slutar så börjar det spö regna -.- så jag är på piss humör nu. 

Men nu måste jag åka upp och mocka för Barozzo och sen ska jag hem och sura och titta på en film. Låter skoj va..!!?


Filmer på Naomi BT


Naomis senaste tävling på 110 cm i Holaveden. Vinnst :)
Naomi BT<3

Tranås Ridklubb

Naomi <333

Naomi Dressyr, (Hon som rider är med i Svenska landslaget i Dressyr.)

Galopp


Ett riktigt zoo!!!


Nu har min Elvis fått ett nytt hem med. Jag gav bort honom och buren mm till en tjej i Kållered. Jag hade inte tid till honom och nu flyttar jag dessutom då får han ju bara sitta där i buren. Nej nu har han ett jätte bra hem iaf.

Förut hade jag typ ett zoo här men nu har jag bara katterna Minno och Rocky och vovven Sugger kvar ja och Cikko men han åker på måndag om han gå igenom besiktningen men det är jag nästan 100 på. På söndag nästa vecka hämtar jag Naomi, om hon går igenom besiktningen då.

Jag tänkte räkna upp ALLA djur jag någonsin haft.

  • Hästarna: Lord of Darkness, Välans Zantana och Cikko Suit.
  • Hundarna: Taxen Iver och en Engelsk Springer spaniel, Sugger.
  • Kaninerna: Dvärgväduren Pelle och dvärghermelinerna Rally Maja, Elvis, Bror, Mini, Maini, Moe och Carros kaniner som bott här ett år Smulan och Vitnos.
  • Katterna: Kompis, Rocky, Lakrits och Minno.
  • Fåren: Pärla och två andra som jag inte minns vad dom hette.
  • Och massa massa fiskar.

Ett riktigt zoo eller hur!! Hur många djur har du haft/har?


Jag är med och tävlar


Vad vill ni läsa om!??

bloglovin Jag tycker det är väldigt dåligt med kommentarer och nästan inga som följer mig med bloglovin´ vad vill ni läsa om i min blogg!?? Kommentera

Blåbärs plockar dag

Idag hade jag inget att göra för det var för varmt för att rida och jag kännde inte för att åka o bada. Johan hade datan och Robin TV:n jag hade ingen lusst att vara inne änndå sååå jag gick och plockade blåbär, haha mamma ville att jag skulle göra de någon dag så jag "roade" mig med det. Men det var ganska skoj eftersom Sugger var med och busade och åt upp alla blåbär xP

Suggris älskar dig <3333

Man blir blå om fingrarna av att plocka blåbär


Ett tecken??


Igår kväll satt jag och tittade på morden i midsomer och då var det en kvinna i filmen som hette Naomi Inkpens, Naomi!!?  haha det måste vara ett täcken alltså xD Jag fick ju nyss reda på att Cikko troligtvis är såld = jag kan köpa underbara Naomi.


Godmorgon eller goddag kanske.


Godmorgon alla, eller god dag haha ne jag vaknade kl 7,20 idag när pappa och linus skulle åka sen kunnde jag inte sommna igen-.- så jag har legat framför tv:n och tittat på  reprisen på FEI world cup hoppning i i England igen jag såg den ju igår men det fanns inget annat på tv så jag såg på den igen.

Just precis nu fick jag reda på att Helena och Anna som var här och kollade på Cikko för tredje gången igår troligtvis vill köpa honom nu. Dom ville bara göra en veterinär besiktning först. Helena skulle ringa ikväll efter att hon kollat upp boxplatts och så. Jag hoppas verkligen nu. Hoppas hoppas hoppas!!!!!

Cikko Suit - 4 augusti

Idag red jag med Cikko till Jennifer. Det tog 25 min att rida dit och då tränade vi i trav en bra bit av vägen, i upp och nedförsbacke så att han verkligen fick jobba.

Gräsbanan var väldigt blöt och jag hade inte broddat idag så jag hoppade inte men mamma kom förbi efter jobbet och filmade och tog en massa kort.
Cikko var jätte ducktig idag, dock något het. Tränade massa galopp fattningar = galopp-trav-galopp-trav-galopp-trav-galopp tills han arbetade ordentligt med bakbenen och ryggen. Jag var lite skraj för att han skulle gå om kull så jag höll honom i mitten av banan där det inte var så blött, men där står dom flesta av hinndren och det märktes att han ville hoppa :D och det hjälpte inte att en annan kom och började hoppa, då ville bara Cikko hoppa ännu mer.
Men i slutet kännde jag att han gick ricktigt fint så då avslutade jag genom att trava honom i en ganska "lös" trav utan krav en bit av vägen hem. Dom sista 300m hoppade jag av och gick med honom. Älsklings Cikko har varit JÄTTE ducktig idag <333


Mockat för Barozzo

Nu har jag varit och mockat för Barozzo, jag hade tänkt rida Cikko nu men det blev för varmt så jag rider till Jennifer och tränar på gräsbanan ikväll istället.

Jag har funderat länge på att starta någon tävling av något slag i bloggen men jag vet inte riktigt vad!? Några förslag??? 

HL eller Scapa

Jag funderar på att köpa ett HL schabrak med luva...

eller ett Scapa

Jag kan inte bestämma mig jag vill ha båda... men scapa är ju snyggare men jag vill kunna tävla med det och dom nya med liten bild som är godkännd är ju inte snygga...

HJÄLP!
Vilket har bäst kvalite?
...  Kommentera

När man inte har något annat att skriva om

När man inte har något annat att skriva om.

Namn: Emma
Födelsedag: 30 maj.
Hemstad: Kungsbacka, Frillesås.
Ögonfärg: Blå.
Hårfärg:  Igentligen blond men har färgat de mörkbrunt.
Stjärntecken: Tvilling
Skostorlek: 39 men ibland 38.
Är dina föräldrar skilda?: Nopp.
Skor i dag: Inga .
Det första du tänker på när du vaknar: Vad är klockan???
Piercings: Bara hål i öronen.
Tatueringar: Inte än i alla fall...
Vad vill du bli när du blir gammal? Lycklig.
Drömjobbet: Vet inte, något med hästar.
Favoritmat: Fisk och skaljdjur.
Sport: Ridsport.
Glass: Summer dream.
Godis: Kommer inte på någon nu!
Låt: Det finns så många bra men  I´d Rather be with you - Joshua Radin är ju bra .
Helgdag: Lördag!
Årstid: Sommar.

Senast du...

Skrattade? Kanske två timmar sedan få mig att skratta någon X)
Grät? Längee sedan.
Kollade på film? Några sekunder sedan ska snart gå och se klart.
Drog ett skämt? Kommer inte ihåg.
Sjöng en sång? Nu ^_^


Just nu...

Vad ser man utanför ditt fönster? Cikko som äter nytt gott gräs.
Lyssnar du på musik nu? Ja Spotify, Dancing on my own - Robyn.
Börjar tröttna på den nu
Vad har du på dig? Jeans shorts och ett rött linne.

Vad är det på din musmatta? Johans QPAD pro gaming gear något sånt.

Har du under den senaste månaden...

Druckit alkohol?  Nepp.
Shoppat? Men självklart, hur kan man inte shoppa på en månad haha?
Bakat? Ja vi hade gäster för några dagar sedan, kladdkaka mmm >_<
Motionerat? Varje dag.
Solat? Så fort jag har tid över, brun ska man ju va xP.
Pussats med någon? Nej singel.
Pratat i telefonen mera än i 60min? Nästan 53 min.

Vem..

Kan du lita på? Många men Carro Michan Sara och Evelina.
Vet allt om dig? Hum Carro tro jag.
Längar du efter? Naomi <3.
Vad gjorde du för 15 minuter sedan? Ute i hagen och pussa på Cikko.

Det sista du sa högt? "Älskar dig Cikko, godnatt"
Vad har du druckit idag? Saft och vatten.
Vad var det senaste du åt? Glass mumma ;P
Vad var det senaste du köpte? Flugluva till Cikko men den passa inte.
Nämn något som gjorde dig glad igår: Helena och Anna skall komma och titta på Cikko igen imån (idag)
Vad gjorde du klockan 8 i morse? Sov. 
Vad är det för färg på din ytterdörr? Vit.
Vad är det för väder hos dig just nu?
 Måne... ne men klar himmel.
Sover du tungt? Verkligen inte.
Drömmer du mycket? JA för mycket.
Mardrömmar?
Ne facktiskt inte jag gillar mina drömmar.
Trivs du med ditt jobb? Ja det duger i alla fall.
Favoritklädsel? Har många.
Favoritlåt just nu? Det varierar.
Vad ser du om du tittar åt höger? En vit ful vägg.
Vad gör dig glad just nu? Cikko Naomi och min hund Sugger!
Vad ska du göra härnäst? Puttsa sadeln sen sova.
Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Bra lite närvös bara.
Hur många kuddar sover du med: Två som ligger på rad jag rör mig så mycket.
Spelar du nåt instrument: Jag gick elbas lektioner men nu spelar jag mest gitarr hemma.
Morgon- eller kvällsmänniska: Kväll men jag vill vara morgon.
Vem/Vilka är viktigast för dig:  Sugger <3

Jag tävlar om...


Ny header snart?

Tänkte göra om min header lite tycker den börjar bli lite tråkig,

Vad ska jag ha för färger..? röd, blå, grön, rosa, orange???

Några förslag?


10 saker du troligtvis inte visste om mig

Visste ni att...

  1. Jag sätter träningen med hästarna före kompisar.
  2. Min största rädsla för att börja på plönninge är att jag inte kommer få några "bästa" kompisar som kan mäta sig med mina gammla. (Sara, Michan, Carro och Eve känn er träffade xP)
  3. Jag har haft samma lösenord på ALLA sidor i över 5 år!
  4. Jag jobbar tredubbla jobb för att få ihop pengar till att köpa Naomi.
  5. Jag kan inte sova utan min gnällande hund brevid sängen.
  6. Jag skriver JÄTTE långsamt på datan, som en sengångare faktiskt xP
  7. Jag har problem med att ge eftergift till hästens mun över hinder. (Ser ni säkert på mina hoppbilder xO)
  8. Att det bara är två saker jag igentligen önsar 1, att Cikko får ett JÄTTE JÄTTE bra hem 2, att jag får min drömhäst att gå vidare med (Naomi).
  9. Jag har gjort sönder minst 5 grepar sedan jag köpte Lorden i december -06 haha jag vet inte hur jag gör!!?
  10. När jag var liten så sa jag att jag ville ha kamel på ex gröten istället för kanel :P

Så visste ni detta eller var det helt nytt???


Whitaker framskydd


Har hittat dessa till special pris måste ha!!!

RSS 2.0