Nu sova!

Imorgon är klockan ställd på 6.00 då jag ska ha utsläpp. Hoppas jag kommer upp bara, jag har sovit ca 5-6 h /natt i över en vecka nu så det börjar kännas. Men i helgen skall jag minsann sova länge ;)


Puss på bebisen

Dressyrträning 29/2

Idag stod det då dressyrträning med Griffe på schemat. Träningen börjar kl 17 och vi slutar skolan 16.10 så det är som sagt ganska så tight med tid. Det blev inte heller bättre av att jag möts av en nyrullad Griffe när jag hämtar honom i hagen. Thank god att han har täcke med hals, dock hade han idag lyckats med att få lera under täcket över HELA rumpan -.- suck! Detta resulterade i att jag var typ 5 min sen till träningen, men det blev bra ändå.

Under hela träningen fokuserade vi på övergångar och att aktivera bakbenen, alltså perfekt för Griffe och mig! Han kändes väldigt fin under hela träningen och vi fick MYCKET beröm av våran tränare (en ny tränare som hoppade in för Maud då hon inte kunde vara med)

Jag är iaf väldigt nöjd och jag fick en väldigt bra känsla i galoppen då han efter en rejäll spark i luften släppte helt och gick som en klocka. Dock så hade jag kunnat få lite mer aktivitet i traven.

Halvbra bild på dagens outfit, men ni ser väl ändå ;)

Kort film från slutet av träningen i trav.

Update

Nu skall jag om några minuter sticka till stallet för dressyrträning för Maud. Skriver utvärdering av passet ikväll och ev kommer även filmer upp om Ronja kommer och kollar. Hoppas han går bra idag. Men jag red ut på honom igår och då var han pigg och fräsch.

Ikväll hade även tänkt att lägga upp bilder på allt som jag köpte under GHS förra veckan. Så håll utkik på bloggen ikväll!


Biffen <3

//Emma

Jag blir så arg!

Jag käner mig mer som en slav än som en elev i skolans stall numera. Vi är oftast 5 stycken som har stalltjänst då 4 st har NV och då slipper stalltjänst och resten av klassen har hovvård. Jag förstår inte riktigt hur de har tängt sig att 5 pers mellan 8.30 - 11.40 ska göra iordning hästarna, rida 1 h, puttsa utrustning, mocka, halma, hösilera, kratta och sopa 5 stall (ca 50 hästar nu), släppa ut alla hästarna, luncha mm. Såhär har det varit varje vecka hela terminen och nu börjar det bli lite mycket. De hade iaf kunat flytta hösileringen till eftermiddan för där har dem gott om tid att göra det.

Jag brukar normalt inte klaga på sånt här, för det måste ju göras. Men vi får varje vecka stanna kvar upp till 30 min efter att vi har slutat för att göra klart, och det brukar vi göra utan att klaga. Men när stallcheferna och läran som håller i stalltjänsten börjar klaga och säga att vi tex inte får stå och hösilera 5 st på samma ställe (hallå det finns bara en hösilage bal skulle vi stå och titta på istället eller!?!?) Sen så börjar stall läran att tyka sig och säga att vi var långsammaste klassen (ja det kaske är för att vi bara är 5 personer!?) Nej de var broppen, då blev jag och de andra riktigt irriterade.

Vi pratade med våran mentor som också är ridlärare på skolan och han sa att det inte finns någon anledning att vi ska stanna kvar efter att vi har slutat. Vi ska sluta 11.40 och finns det något kvar att göra så ska eleverna som är där på eftermiddan göra det.

Men jag tycker det är så j*vla dålig still att stressa, pusha på oss, klaga och sedan bara stå och titta på. Vi är inte bara där som arbetskrafft som skall utnyttjas till max.

Gaaahh, jag var bara tvungen att skriva av mig lite, så himmla irriterad på sånt här. När vuxna tror att dem kan köra med oss ungdommar hur dem vill.


Bild ifrån LA debuten. Fotograf : Alexandra Park

22/2

Idag har jag tagit det ganska lungt, gick dock upp tidigt för att ställa om dygnet lite så jag orkar med tre tidiga morgonar framöver... GöteborgHorseShow!!! Ahhh äntligen har längtat ända sedan förra året.

Innan jag stack till Hallagärde där Griffe står så hjälpte jag grannen och mockade åt deras tre hästar. Hos Griffe tog jag det riktigt lungt och pysslade med honom. Jag red igenom det vi tränade på på dressyrträningen för Ammie igår och han kändes riktigt fin.

Griffe efter ridpasset <3

Ut i busvädret

Hej! Jag lever. Bara så ni vet, jag har bara inte haft varken tid eller lust att blogga. Men nu är jag på G igen. Skall nu dra mig ut för att först mocka åt grannen och sedan dra vidare till Griffe.

Har suttit och knåpat lite på en ny design som kommer upp snart, så håll ögonen öppna!

Bloggar mer ikväll!

Mystur i snön

Red lite barbacka på Griffe i snön idag i det fina vädret tillsammans med några kommpisar, varav en av dem hade oturen att trilla av två gånger. Hade jag ridit hennes häst så hade jag nog legat i snön oftare än så ;)

Iaf, jag trodde inte jag skulle kunna sitta på Griffe barbacka i trav, men det gick :O Blev dock mest galopp som var lättare att sitta på Griffe i. Han kändes avslappnad och fin. Det märktes att han tyckte det var roligt att bara vara ute och galoppera av sig lite i det fina vädret.


Vi skulle igentligen haft dressyrträning idag men den blev inställd pga att det var någon poänghoppning och gymkana i ridhuset. Hela denna veckan så har det varit något som stoppat oss från att rida i ridhuset så jag har fått rida utomhus istället. Imorgon får jag väl ta och försöka rida på lunchrasten annars får jag rida efter körkortsteorin som slutar kl 19 men det är lite segt att sticka till stallet och rida då, + att jag behöver packa DÅ JAG SKALL HEM FÖR SORTLOV PÅ FREDAG :P LÄNGTAR!!!

Kände att det blev ett väldigt långt och osammanhängande inlägg, men det går nog att läsa ändå.

Nu ska jag sova, upp kl 6.00 imån för tredje dagen i rad -.-

Godnatt!


Lyckad första dressyrtävling!

Fredagen slutade med en 1:a plac i LA:1 med 66.31% och en 4:de plac i LB:0 med 65.5%

Jag är väldigt nöjd för att vara min absolut första tävling. Griffe tyckte också det var kul, man märkte att han blev taggad. Detta ledde dock till att han skyggade för dommarbordet och vart allmänt spänd i LB:n men det gick ju bra ändå. I pausen mellan LB:n och LA:n så fick jag stanna kvar inne i collekting ring och red då runt dommarbordet för att vänja honom. Så i LA:n var han lungnare. Då jag främst hade gärnan på att komma ihåg programmet så blev det en del missar. Men då har vi att förbättra tills nästa gång iallafall :)

Alla som deltog ifrån 10B placerade sig :)



Filmen från LB:0 an kommer också upp snart!

Sjukdag!

Efter utsläppet imorse så bestämde jag mig för att sjukanmäla mig. Jag mådde verkligen inte bra och har inte gjort på flera dagar. Nu känner jag mig ändå liiite bättre då jag sovit största delen av dagen och ätit alvedon regelbundet.

Så nu skall jag försöka dra mig till stallet medans jag är piggare. Jag skall puttsa allt inför morgondagens klubbtävling, jag valde att vara med ändå då jag varit så taggad för detta länge + att jag missade föra programridningen och det är bra att vara med nu för betyget i specialidrotten. Men jag ska nog orka med. Bara jag lägger mig tidigt ikväll.

Jag ska bara skritta och trava Griffe lite ute på galoppbanan idag. Han brukar vara lite piggare dagen efter om man har ridit ute, så så blir det.

Ne nu ska jag dra mig ut i kylan. Hejdå!

Körkortsteori

Nu skall jag sätta mig och plugga körkortsteori inför körlektionen imorgon bitti. Alarmet ringer 6.00 jippi -.-


Engelska lektion

Nu har jag en soft engelska lektion där vi ska skriva frågor om texter som vi läser. Dessa texter handlar ju roligt nog om hästar och hanteringen med dem. Något gammalmodig hästhantering dock, men bra, lite förberedande inför utlandspraktiken i trean.

Idag fick vi en hål 1,5 timma innan lunch så jag passade på att rida Griffe då. Ikväll är nämligen ridhuset bokat för agility. Jag red mycket lösgörande och försökte bara få honom ärligt fram. Jag red igenom programen inför på fredag och det kändes väldigt bra i slutet. Dock måste jag nog limma fast mina händer vid tyglarna då jag hela tiden låter dem glida ut. Idag skyller jag på fleccevantarna jag red med. Men på fredag så har jag ingen ursäkt. Så nu får jag ta och skärpa mig ;)

Nu får jag ta och jobba lite mer med spotify på högsta.


Tröjan du hatar - Norlie & KKV

Värsta beslutsångesten!

För bara en vecka sedan så hade jag ångest för att jag inte hittat någon praktikplatts. Nu har jag två -.-

Minna Telde & Svante Johansson.

Dressyr eller hoppning? Dressyr för Griffes skull, men hoppning hade varit väldigt roligt då jag saknar det väldigt mycket. Vad ska jag välja?! Hjälp mig nu...


RSS 2.0